Buna ziua!
In urma cu mai bine de un am, am condus masina tatalui meu (decedat ulterior) fara cauciuguri de iarna. Dat fiind faptul ca era foarte frig afara si carosabilul inghetat, am pierdut controlul masinii si am iesit de pe carosabil avariind masina. Politia, sosita la locul accidentului, mi-a ridicat certificatul de inmatriculare al masinii si mi-a dat o dovada la schimb. Dupa toate astea tatal meu, a dat (nu a vandut) masina unei persoane, aceasta a dat-o la alta (care a pastrat motorul si cutia de viteze a masinii) iar dupa a fost data la fier vechi. Acum eu am o problema destul de mare fiindca tatal meu (proprietarul masinii) este decedat, nu posed masina, nu am certificatul ei de inmatriculare si nu o pot radia...
Tin sa precizez faptul ca masina nu mai exista in momentul de fata, dat fiind faptul ca o fost data la fier vechi si ca vreau doar sa ma scap de impozitul pe care trebuie sa-l platesc dupa ea. Am vorbit la politia de la mine din judet si mi-au spus ca s-ar putea sa dau o declaratie pe propria raspundere la Taxe si Impozite la mine in judet cum ca masina nu mai exista iar in felul asta as putea fi scutit de impozit. Dar oare pot sa fac asta daca nu sunt eu proprietarul autovehicului?
Stie cineva ce este de facut in situatia asta?
Multumesc anticipat!
Daca vehiculul a fost predat la operator econimic ,faceti demersuri pentru obtinere document justificativ in baza caruia puteti radia vehiculul dupa ce parcurgeti procedura dezbaterii succesiunii