avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... 500 de euro pentru contul de educatie
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

500 de euro pentru contul de educatie

Conform Legii educatiei, pe numele fiecarui copil se va deschide la nastere un cont pentru educatie, cu 500 de euro, in care parintii pot vira 2% din impozit.
M-ar interesa daca pe baza acestei legi, care nu stiu de cand se aplica si in ce forma, parintii ar putea deschide un astfel de cont pe numele unui copil nascut anterior aparitiei legii, in care sa directioneze 2% din impozit, chiar daca nu va beneficia si de cei 500 de euro de la stat.
Sau exista o alta varianta legala pentru aceasta directionare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: new_2009 , utilizator 08:19, 27 Noiembrie 2009
din cate stiu a ramas o discutie ... un proiect:((

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2% din impozit pentru copii triton10 triton10 La Realitatea TV am citit pe banda informatia ca parintii pot sa redirectioneze 2% din impozitul anual pe venit in [u]contul deschis la nasterea copiilor[/u]. ... (vezi toată discuția)
Cont pentru educatie permanenta r_ivanis r_ivanis Contul pentru educatie permanenta se poate deschide de catre parinti, pentru copiii nascuti anterior anului 2011, bineinteles, fara aportul statului de 500 ... (vezi toată discuția)
Noua lege a educatiei - 500 de euro pentru fiecare nou nascut vivi23ro vivi23ro M ar interesa daca acest proiect este deja lege in vigoare si daca se aplica retroactiv, eu am o fetita de 3.5 ani .. CE acte trebuie depuse si unde . ... (vezi toată discuția)