avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Contract Enel fara data si cu schimbări majore
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Contract Enel fara data si cu schimbări majore

Buna ziua!! În luna martie am fost asaltat de diverși indivizi de la Enel care ne cereau sa reinoim contractul. După multe vizite, am stat de vorbă cu ei. Ne au asigurat că nu ne va creste tariful timp de un an sau 2 , ca nu vor mai fi modificări, etc, si ca oricum daca nu semnam contractul, rămânem "Pe Afara". Asta a fost in martie, în mai ne trezim cu o factură de plata cu 70 de lei mai mult ca in fiecare luna. Ma uit pe ea, si kw mai scump, si celebrul Asistenta Enel. Iau contractul si ma uit pe el, nici o data . Doar semnătura soțului, atât. Am sunat la ei, trecând peste faptul că stai cate 40 de min la telefon si mi au spus că pot sa fac cerere de renunțare la actualul contract si revenire la vechiul contract trimițând o cerere la ei. Am scris , am trimis acte, după o lună de cereri la care raspund dupa 10 zile, le am solicitat o copie de pe contractul vechi si una de pe cel nou si sa ma ajute cu cererile pe care le vor, oferta furnizare, etc. Azi mi au trimis raspuns la ambele cereri in felul urmator: va atașam cerere de încheiere contract furnizare energie. Despre copiile celor 2 contracte, nimic. Consider că am fost păcălit din prima clipa iar acum nu fac altceva decât să tragă de timp pentru a mă factura dupa noul tarif. Incerc sa sun la ei, astept de 44 de minute și nimic. Va rog sa ma ajutati cu sfaturi, ce pot face pentru a reveni la vechiul contract, nu sunt consumator nou sa vreau sa închei un nou contract cu ei. Am fost sfătuită să apelez la ANPC si ANRE..Va mulțumesc!!
Ultima modificare: Luni, 3 Iunie 2019
Manea Daniel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Carmen Negoiu , utilizator 20:53, 9 Mai 2020
Chiar daca este tardiv raspunsul meu - este corect sa va spun ca aceste practici abuzive, terorizante de genul celor: "ramaneti fara contract/fara energie electrica daca nu semnati acum si aici, noul contrat", trebuie evitate cu apasare si aplomb. Este o intimidare si o constrangere ilegala, nu erati obligati sa semnati niciun alt nou contract. Ati fost sfatuita bine sa apelati la ANPC si ANRE. Banuiesc ca s-a rezolvat problema, cazul dvs fiind cel putin de un an vechime, fata de cand va raspund eu.

Ceea ce este uimitor pentru Romania este faptul ca etica/controlabilitatea modalitatilor de ofertare/manuirea documentelor oficiale si personale ale consumatorilor, accesarea haotica si fara control a bazelor de date, (incalcandu-se, cel mai adesea, reglementarile GDPR) sunt calcate in picioare de acesti agenti care declara, PE LA USI, toti, in cor: "suntem de la Enel si, daca nu semnati, o sa aveti probleme!"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Enel nou contract + facturare syndycat syndycat Buna ziua, Vin la dvs. cu o problema legata de ENEL si va cerem un sfat si/sau ajutor. In 2012, am inceput sa construim casa si am depus actele pt curent ... (vezi toată discuția)
Calcul consum mediu lunar 2021 energie electrica eronat bogdan.sb bogdan.sb Buna ziua, am urmatoarea speta, referitor la calcului consumului mediu de energie electrica, pentru anul 2021, pentru un loc de consum (implicit a pretului ... (vezi toată discuția)
Bună seara!!!!am aflat ca sunt client enel pt gaze naturale..contractul ... Paras1 Paras1 Bună seara!!!!Am aflat ca sunt client Enel pt gaze naturale..contractul fiind falsificat...nu am semnat nimic...am cerut originalul de la ei și spun ca nu au ... (vezi toată discuția)