avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 248 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie militara de serviciu doar la deschiderea ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie militara de serviciu doar la deschiderea dreptului de pensie in sistemul public de pensii

Am vechime 12 ani ca militar, ofiter, grupa 1 munca. Ulterior am lucrat in viata civila pana acum cand am 60 de ani.
Legislatia stabileste faptul ca beneficiez de pensie de serviciu pentru acea perioada doar la deschiderea dreptului de pensie in sistemul public de pensii. Dar nu se mentioneaza ce se intelege prin „deschiderea dreptului la pensie”. Se intelege orice fel de pensie, de exemplu pensie anticipate partial?
Adica, daca ies in sistemul public de pensii in pensie anticipata partial si solicit pensie de serviciu in sistemul militar, mi se acorda? Si daca „da”, mi se acorda integrala sau partiala ?

Alte discuții în legătură

Pensie civila cumulata cu pensie militara ? Mircea Adrian Mircea Adrian 29.09.1978 – 28.06.1979 = (armata) militar cu termen redus 1.10.1979 – 15.06.1984 = student, cursuri zi, Politehnica, 5 ani 19.07.1984 – 29.07.1984 = ... (vezi toată discuția)
Pensie anticipata partiala - sistem militar mihaita_boosy mihaita_boosy Beneficiez de pensie de serviciu anticipata partial conform Legii nr.164/2001 art.14. Pot presta un serviciu la particular in tara sau in strainatate? Acest ... (vezi toată discuția)
Pensie civila + pensie militara IstratiEvelina IstratiEvelina Buna ziua, Sunt nascut in luna iunie 1957 si am lucrat 13 ani in conditii speciale (grupa 1) la Sidex, 9 ani si 3 luni in Ministerul de Interne in conditii ... (vezi toată discuția)