Beneficiez de pensie de serviciu anticipata partial conform Legii nr.164/2001 art.14. Pot presta un serviciu la particular in tara sau in strainatate? Acest lucru imi afecteaza pensia ? Va multumesc!!!
Scrieti in rubrica : Cautare in forum(pensie militara anticipata partial si salariu)si sper sa gasiti acolo informatiile necesare.Imi pare rau ca nu am invatat inca sa trimit link-uri.O zi buna.
Art. 26
(1) Persoanele care beneficiază de pensie militară de serviciu pot fi încadrate în muncă, pe durată nedeterminată sau pe durată determinată, după caz, inclusiv în sectorul public, beneficiind de drepturile salariale corespunzătoare functiei în care sunt încadrate, inclusiv de sporul de vechime corespunzător vechimii în muncă, dobândite până la data pensionării.
(2) Persoanele prevăzute la alin. (1) pot cumula pensia cu veniturile realizate, indiferent de nivelul veniturilor respective.
As dori un raspuns : care este varsta standard din care se scade grupa de munca?
Femei 60 ani si barbati 65ani?
Multumesc.
Depinde de ce grupa vorbim:I-a sau a II-a.De exemplu la grupa I-a de munca,varstele standard de pensionare din care se face reducerea prevazuta in tabelul nr.4 sunt cele corespunzatoare anului,respectiv lunii in care se deschide dreptul la pensie,prevazute in anexa 3,in conditiile realizarii stagiului complet de cotizare corespunzator anului,respectiv lunii in care se deschide dreptul la pensie.La acest moment 64 de ani barbati si 59 de ani femei.La grupa II-a se face din anexa 9 a ordinului 340/2001 din ziua,luna si anul in care indeplineste conditiile de varsta,daca cel de stagiu este deja indeplinit.O seara buna.