avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sunt pe cale să achiziționez o garsonieră cu plata ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sunt pe cale să achiziționez o garsonieră cu plata prin virament bancar. Ar putea vânzătorul, împreună că notarul, să mă țepuiască după ce-l achit?

Bună ziua, sunt pe cale de a cumpăra o garsonieră, plata cu virament bancar. Ar putea vânzătorul, împreună cu notarul să mă țepuiască, după ce virez banii în contul vânzătorului? Cum să procedez să fiu sigură?
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Bună ziua. În cuprinsul Contractului de vânzare-cumpărare, la momentul autentificării acestuia, se va înscrie mențiunea plății efectuate de către cumpărător, devenind, totodată, proprietarul imobilului. De asemenea, solicitați notarului să facă înscrierea în Cartea Funciară și să vă obțină un extras de Carte Funciară, actualizat. Verificați, la momentul virării sumei de bani, la Bancă, cui aparține contul respectiv, fie al cumpărătorului, fie al biroului notarial. În principiu, nu se pot săvârși ilegalități în acest domeniu, însă e bună și o oarecare precauție. Cu stimă, av. Hulea Ionuț-Marius.
Sa va tepuiasca in ce sens?
Mulțumesc pentru răspuns, voi verifica la bancă dar vreau să știu dacă după ce virez banii, notarul pe mână cu vânzătorul ar putea să anuleze contractul ca și când nu ar fi existat. Singura dovadă ar fi OP-ul, dar nici nu vreau să aud de tribunale...
1 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna, nu se manjeste nimeni pe maini pt o garsoniera. Poate daca era in joc un penthouse la New York de vreun milion de dolari..
NU va mai uitati la filme.
Notarul are niste evidente, intregistreaza actul in registrul general notarial, ii aloca un numar unic autentic, are obligatia de a-l intabula la Cartea Funciara. Nu se joaca nimeni de-a profesia si de-a autentificarea. Uite actul, nu e actul.
In ziua semnarii actului va duceti frumos la banca impreuna cu vanzatorul, ii depuneti banii, tot impreuna va intoarceti la notariat, semnati contractul, in contract va fi mentionat numarul documentului bancar si la revedere.
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde de anumite circumstante,e dificil ca cineva sa va dea u raspuns clar aici,neștiind detaliile,persoanele,etc....dar eu va sfătuiesc să faceți ce am făcut eu cand am cumparat.Si anume mi am angajat un Avocat care a mers cu mine la precontract si la semnarea contractului si s a asigurat că toate clauzele au fost corecte si ca s au depus banii exact si corect imediat după semnarea la notar.M a costat vreo 600-700 de lei toată treaba asta dar am stat liniștită.Mai bine plătești o sumă care este destul de mica zic eu,decât să te trezești cu probleme mai mari dupa .

luminita_zenaida a scris:

Bună ziua, sunt pe cale de a cumpăra o garsonieră, plata cu virament bancar. Ar putea vânzătorul, împreună cu notarul să mă țepuiască, după ce virez banii în contul vânzătorului? Cum să procedez să fiu sigură?

Alte discuții în legătură

Contract de vanzare-cumparare cu inscriere in cartea funciara privilegiul vanzatoarei Costina23 Costina23 Buna ziua, va rog mult sa ma sfatuiti cum e mai bine sa procedez. Urmeaza sa inchei maine un contract de vanzare-cumparare pt un apartament prin programul ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare deea81 deea81 Buna seara! Bunica mea s-a decis sa imi vanda apartamentul ei. A fost la un notar si i s-a spus ca apartamentul valoreaza 100000 ron, pret pe care il accept. ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare. confirmare plata alex5 alex5 act Vanzare-Cumparare. confirmare plata. se da un act de vanzare cumparare in cadrul caruia , intr-un paragraf, se specifica faptul ca vanzatorul trebuie ... (vezi toată discuția)