avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1178 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Despagubire incendiu garaj
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Despagubire incendiu garaj

Buna ziua,
Va solicit opinia cu privire la urmatoarea speta: locuiesc intr-o curte comuna cu inca 2 proprietari. Anul trecut a izbucnit un incendiu in garajul pe care il detin. Pompierii s-au deplasat la fata locului, au stins incendiul si au stabilit ca incendiul a izbucnit de la resturi menajere (in termenii mei banuiesc ca s-ar traduce "din neglijenta"). In urma incendiului, acoperisul garajului meu a fost distrus in totalitate, iar garajul vecinilor mei (ambii vecini au in proprietate 1 garaj - la comun) a fost distrus in totalitate. In garajul distrus in totalitate mai exista o masina scoasa din circulatie (Dacia 1900.... toamna) si mai multe bunuri depozitate, dar care nu erau utilizate. Dosarul din cate am inteles urmeaza sa ajunga la procuratura, unde se va stabili probabil vina mea exclusiva. Dilema mea insa abia acum intervine: unul dintre vecini era acasa in momentul in care a izbucnit incendiul, dar nu a facut absolut nimic sa il stinga (nici macar nu a sunat la pompieri) si a dat declaratii contradictorii in repetate randuri cu privire la modul in care s-au desfasurat lucrurile. In plus, solicita niste sume de bani (impreuna cu celalalt vecin) exagerat de mari. Desi sunt dispus sa acopar contravaloarea reparatiilor necesare, vecinii nu sunt de acord, sustinand ca doresc la schimb parte din imobil sau sume mult mai mari. Nu cunsc procedura, prin urmare va intreb: din momentul in care dosarul ajunge la procuratura, ce se intampla mai departe? In situatia in care ajung in instanta, judecatorul poate sa le acorde castig de cauza obligandu-ma sa platesc sumele pe care acestia le pretind? Tinand cont de tergiversarea evidenta a vecinului de a stinge incendiul, exista vreo posibilitate (sau miracol) prin care sa se stabileasca culpa comuna in acest incendiu? In conditiile in care nu ma pot intelege de nicio culoare cu ei, desi sunt deschis la orice posibilitate de reconciliere amiabila, ce mijloace de protectie am la dispozitie impotriva unor astfel de acte de explotare a unui eveniment nefericit de catre persoanele pagubite? Nu ma intelegeti gresit, mi se pare normal sa platesc integral refacerea garajului si sa achit o suma pentru bunurile din garaj, dar sa mi se solicite de 10 ori mai mult mi se pare aberant, mai ales in conditiile in care unul dintre vecini a stat si s-a uitat, sustinand ca s-a panicat. Multumesc.

Alte discuții în legătură

Casa construita pe hotar cu acte in regula, inclusiv cadastru manuelab manuelab Buna ziua, Am urmatoarea problema: am casa construita pe hotar. Vecinul meu, depoziteaza langa zidul casei: materiale lemnoase, stivuite, cu inaltimea de ... (vezi toată discuția)
Plângere penală, pretenții de despăgubire în urma unui incendiu. cum trebuie să procedeze persoana reclamată? criss_t_2002 criss_t_2002 Buna ziua! A fost un incendiu in apartamentul personal, iar un apartament vecin a fost afectat usor. Pagube au fost la geamul termopan (3 m2) si cateva ... (vezi toată discuția)
Incendiu casa hotar cezcraiova cezcraiova Buna ziua, Am casa contruita pe hotar, cu acte in regula: autorizatii, cadastru, etc. Vecinul meu a construit anexe pe tot peretele casei mele, fara ... (vezi toată discuția)