avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incendiu casa hotar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incendiu casa hotar

Buna ziua,

Am casa contruita pe hotar, cu acte in regula: autorizatii, cadastru, etc.
Vecinul meu a construit anexe pe tot peretele casei mele, fara autorizatii. In aceste anexe a depozitat tot felul de lucruri vechi. In data de 26.12.2011, intr-una din anexe a izbucnit un incendiu care s-a propagat si la casa mea, distrugand peretele casei dinspre vecin, o parte din acoperis si doua camere de la etaj. Acum, vecinul a venit abia a treia zi la mine ca sa imi spuna ca el nu ma poate ajuta cu nimic, ca nu are bani si sa ma descurc singur. Ce pot face in situatia asta? Am procesul verbal de la pompieri, am depus si plangere la politie, dar as vrea sa stiu si ce obligatii avea fata de zidul casei mele, la ce distanta putea construi anexele si unde trebuie sa reclam ca sa fie date jos si sa-mi repare zidul distrus?

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: cezcraiova , utilizator 13:19, 4 Ianuarie 2012
Anexele trebuiau construite la o distanta de minim 60 cm fata de linia de hotar afara de cazul in care exista acordul partilor exprimat prin act autentic (art. 612 NCC). Pentru despagubiri cat si pentru daramarea lucrarilor puteti sa il dati in judecata
Nu au acordul nostru, nu au nici autorizatii de construire. Pana la momentul incendiului nici nu am vazut ce au costruit pe perete, noi fiind pana seara tarziu la serviciu.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Casa construita pe hotar cu acte in regula, inclusiv cadastru manuelab manuelab Buna ziua, Am urmatoarea problema: am casa construita pe hotar. Vecinul meu, depoziteaza langa zidul casei: materiale lemnoase, stivuite, cu inaltimea de ... (vezi toată discuția)
Incendiu casa pe hotar manuelab manuelab Buna ziua, Am casa contruita pe hotar, cu acte in regula: autorizatii, cadastru, etc. Vecinul meu a construit anexe pe tot peretele casei mele, fara ... (vezi toată discuția)
Probleme de proprietate garbiny garbiny Buna ziua,am 3 intrebari: 1. Conform Noului cod civil,art.612:” Orice construcţii, lucrări sau plantaţii se pot face de către proprietarul fondului ... (vezi toată discuția)