avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire pe risc de sarcina legal sau nu?
Discuție deschisă în Executare silită

poprire pe risc de sarcina legal sau nu?

Buna,sant in concediu medical urmeaza sa intru in risc de sarcina si am instiintat angajatorul cu privire la articolul 729 aliniatul 4,sa imi suspende popririle,doua la numar,deoarece in situatia data deja iau doar 75%din salariu,urmand ca ei sa mai imi retina 50% din acestia,si legea spune ca indemnizatiile din incapacitate temporara de munca nu pot fii poprite pentru credit bancar. Am fost sunata cum ca ei au scos legea sa vada in detaliu si ca nu la concediile medicale se refera ca nu scrie asa ceva in lege,decat daca era un ajutor in plus o indemnizatie,si am intrebat pai si plata pe concediu medical cum se numeste?au spus ca tot indemnizatie,dar nu la asta se refera?au sau nu au dreptate?pentru ca am citit cazuri in care au fost obligati sa le restituie banii opriti in risc maternal!ce e de facut?

Alte discuții în legătură

Poprire salariala in concediul medical Aurici88 Aurici88 Se poate retine in continuare din salariu pentru dosarele de executare silita deja incepute daca salaratul are cancer si isi ia concediu medical? Dar in cazul ... (vezi toată discuția)
Retinerile salariu DanielRotaru DanielRotaru Retinerile din salariu de catre angajator fara baza legala. Stiu textul de lege: (1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor ... (vezi toată discuția)
Poprire pe indemnizatia de risc maternal cristi.sv cristi.sv Daca am instituita poprire pe salariu, iar intre timp am beneficiat de concediu de risc maternal, se poate retine din indemnizatia de risc maternal suma ... (vezi toată discuția)