avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... complice cu patronul? sunt doar un angajat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

complice cu patronul? sunt doar un angajat

Am lucrat in cadrul unei societati pana la 01 januarie 2009. Patronul, care este si administrator, are de restituit unor clienti diverse sume de bani, care au fost incasati pe baza de contract, factura si chitanta. Exceptand alte societati care au ales sa isi recupereze creantele pe calea justitiei, sunt si persoane fizice, clienti, care au facut plangeri la politie, pentru inselaciune si frauda impotriva societatii. In ce masura pot si declarata complice al acestui patron, in conditiile in care eram un simplu angajat si nu aveam acces la conturile bancare? Am aflat inatamplator ca sunt implicata in aceste plangeri, prin simplul fapt ca am fost angajata. Anumite plangeri au fost inregistrate dupa plecarea mea din societate, dar au fost si plangeri anterioare. Cartea mea de munca este inca la acest angajator si singura mea posibila de dovada ca nu mai lucrez la el, este noul ctr de munca, dar care este din data de 20 august. Ce sa fac?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 15:24, 25 Noiembrie 2009
Raspundeti sau nu alaturi de administratorul firmei in functie de fisa post care ati avut-o si raspundeti de legalitatea faptelor dvs.nu de ale lui.
Nu am semnat nici o fisa de post la angajare....
Eram incadrata ca referent de specialitate...
un fel de invatacel....
Daca veti fi citata si daca sunt dovezi clare care sa va ateste vinovatia, atunci probabil ca veti raspunde, daca nu ...nu.
Nici nu stiam de aceste plangeri, am aflat intamplator.....
Banii au fost incasati pe agentie, nu pe numele meu, administratorul era cel care lua banii si ii depunea sau nu la banca.....
Poate ca va faceti griji degeaba.
Asteptati sa vedeti daca primiti vreo citatie.
Mergeti sa va recuperati carnetul de munca de la angajator.

Alte discuții în legătură

Bilete de ordin refuzat la plată din lipsă de disponibil: care sunt pașii legali pentru a ne recupera banii? tebaatusasula tebaatusasula Buna ziua, Noi ( societate comerciala ) am furnizat materiale si manopera ( executie lucrare ) unei alte societati. Aceasta din urma are un sold restant in ... (vezi toată discuția)
Fisa postului agent vanzari mcfc mcfc Buna ziua! Am si eu o rugaminte.Puteti sa ma ajutati si pe mine intr-o problema? Dupa aproape un an de activite la o firma de distributie mi s-a dat sa ... (vezi toată discuția)
Ajutor!pot fi acuzat de delapidare? gabilaur gabilaur Am vazut ca in acest forum s-au dat raspunsuri pertinente oamenilor care au intrat in diverse probleme si incerc si eu sa va expun problema mea. In anul 2000 ... (vezi toată discuția)