avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Bilete de ordin refuzat la plată din lipsă de ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Bilete de ordin refuzat la plată din lipsă de disponibil: care sunt pașii legali pentru a ne recupera banii?

Buna ziua,

Noi ( societate comerciala ) am furnizat materiale si manopera ( executie lucrare ) unei alte societati. Aceasta din urma are un sold restant in valoare de X. Administratorul societatii datoare, a impartit suma x in 2 bilete la ordin, unul cu scadenta luna aceasta, altul cu scadenta luna viitoare.

Cel de luna aceasta a fost refuzat din cauza citat : "Cambie sau bilet la ordin cu scadenta la un anumit timp la vedere, la un anumit timp de la data emiterii sau la o data fixa, refuzata din lipsa totala de disponibil, in cazul prezentarii la plata la termen " intrebarea mea este, cale sunt pasii legali ( chiar daca dureaza ) pentru a ne recupera cumva banii !
Ultima modificare: Marți, 22 Octombrie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: tebaatusasula , utilizator 10:18, 22 Octombrie 2019
Dacă aveți bilete la
ordin, mergeți direct pe varianta de executare silită!
În asemenea spețe, clienții mei societăți comerciale vor și plăngeri penale (înșelăciune, abuz de încredere prin fraudarea creditorilor, etc) dar durează mult și n-are sens!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Biletul la ordin constituie titlu executoriu astfel ca puteti depune direct o cerere de executare silita la executorul judecatoresc. Problema care intervine este ca daca nu au avut acoperire pentru biletele la ordin emise nici o eventuala poprire nu va avea sanse, la acest moment. Bineinteles, cand vor intra bani in conturi se vor indisponibila sumele, insa, vor avea grija sa nu intre. E de verificat ce bunuri au pentru a fi acestea valorificate.

Sunt in aceeasi situatie cu un bilet la ordin. Din 20.000 euro, clientul a incasat 3.000 lei pana acum. Plangerea penala e bine sa fie formulata pentru intimidare.
Multumesc !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet refuzat gabitzaalex gabitzaalex buna ziua, lucrez la o societate comerciala care a primit un bilet la ordin, cu titlu de garantie in baza unui contract pentru livrare de marfa. acest bilet a ... (vezi toată discuția)
Persoane juridice anamaria30 anamaria30 Buna seara!am o intrebare si sper sa gasesc un raspuns la d-voastra.in anul 2009 am dat in urma semnarii unui contract,un bilet la ordin in alb(doar cu ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin danyyyyy danyyyyy buna ziua, am si eu o problema daca ma puteti ajuta, am livrat marfa la o firma si ca plata am incasat bilet la ordin, cand l-am dus in banca la decontare a ... (vezi toată discuția)