avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Scrisoare ANAF depunere Declaratie unica pentru 2018 ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Scrisoare ANAF depunere Declaratie unica pentru 2018 si 2019

Eu lucrez ca persoana fizica (freelancer), realizand diferite pagini web si sunt platit numai prin paypal si transferwise din care transfer in contul din banca. Clientii sunt doar din exteriorul Romaniei.
Deoarece sumele obtinute sunt mult sub minimul pe economie (undeva la 600ron/luna: o luna da, alte 2 luni nimic) nu am declarat la fisc nimic. Nu am depus declaratii fiscale pe persoana fizica niciodata. Ultima a fost facuta de firma la care am fost angajat in 2016.
Acum mi se cere sa declar sumele din 2018 si in avans pe cele din 2019.
1. La ce categorie de venituri sa ma incadrez?
2. La ce amenda sa ma astept?
Multumesc

Alte discuții în legătură

Vreau sa dezvolt o platforma web de externalizare proiecte in regim si destinat liber-profesionistilor. danstefan danstefan Vreau sa dezvolt o platforma web de externalizare proiecte in regim si destinat liber-profesionistilor. Problema este din punct de vedere juridic ,vreau sa ... (vezi toată discuția)
Infiintare offshore pentru venituri din afara tarii Marius1995 Marius1995 Salutare, Desfasor diverse activitati pe Internet. Am plecat de la sume mici si am reusit in cativa ani, reinvestind toti banii castigati sa ajung la sume ... (vezi toată discuția)
Acest tip de munca se supune codului fiscal actual? avatar9 avatar9 Salutare. O persoana, care lucreaza ca persoana fizica (programator freelancer) prin intermediul unui site (Freelancer punct com) ce apartine unei firme din ... (vezi toată discuția)