avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Infiintare offshore pentru venituri din afara tarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul nerezidenţilor şi reprezentanţelor

Infiintare offshore pentru venituri din afara tarii

Salutare,

Desfasor diverse activitati pe Internet. Am plecat de la sume mici si am reusit in cativa ani, reinvestind toti banii castigati sa ajung la sume rulate destul de mari. Mai exact, depasesc suma de 65.000 Euro anual. Banii imi vin din diverse surse:

1. Google Adsense (90%)
2. Diferite tipuri de afiliere - Amazon, Ebay, alte site-uri si sunt platit prin PayPal.

Nu am retras nici un ban din contul de PayPal, niciodata pt. ca dupa cum am spus am reinvestit toti banii.

Problema mea: Primesc o suma de 10.000 de Euro si pana la 90% din bani sunt reinvestiti. La unele sume primesc acel "invoice" dar la altele nu, deoarece intermediez diferiti freelanceri de pe alte site-uri din toata lumea.

Pana acum, am declarat TOTI banii anual prin formularul 201. Am trecut "Alte Venituri" pt ca sumele veneau din foarte multe parti si nu puteam sa le incadrez intr-un anumit statut asa ca am ales sa declar toata suma pe care eu am facut-o intr-un an.

Am fost impozitat, am platit 16% impozit si am fost scutit pana acum de CAS si CASS pt ca sunt deja angajat - deci platesc si acolo taxe si impozite.

Intrebarea mea: este legal sa infiintez un offshore care sa primeasca toti banii, urmand ca eu sa primesc DOAR banii ce imi raman mie, respectiv 10% din toata suma la care sa platesc impozit si alte taxe?

Adica: primesc sa zicem 10.000 de Euro in offshore, din acel offshore sa platesc freelanceri si alte plati iar suma care imi ramane mie sa mi-o transfer spre a fi supusa impozitului. Ca si cum as fi platit de o firma straina.

Din moment ce statul nu imi deduce nici un fel de cheltuiala, mi se pare corect sa platesc taxe si impozite la banii care imi raman mie si nu la toata suma.

De-asta m-am gandit ca o firma offshore m-ar putea sa raman in legalitate. Va multumesc in avans pentru orice sfat!
Cel mai recent răspuns: wemnael , utilizator 20:55, 25 Iunie 2018
Marius, o intrebare. Am ctit ca ai declarat veniturile ca persoana fizica, fara sa fi PFA. A fost vreo problema? si eu am cumparat un site anul trecut iar acum vreau sa declar veniturile din publicitate si sa deduc cheltuiala de investitie initiala, dar totul ca PF, nu ca PFA. Ma intreb daca ar fi vreo problema - unii spun ca sunt obligat sa ma inregistrez pentru ca eo activitate independenta. Si 2 - cum ai mai rezolvat cu offshoreul? Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe venituri reclame georgevlad georgevlad Buna ziua! Am cateva intrebari in legatura cu plata taxelor din reclame (Google Adsense, publicitate pe site, etc). 1. Am PFA pus deja in functiune de ... (vezi toată discuția)
Contabilitate pfa Macaret Macaret Buna ziua. am infiintat recent un PFA, avand ca activitate realizarea software-ului la comanda. Sediu Social este in apartamentul proprietate personala. Am ... (vezi toată discuția)
Legat de w-8ben AndreiPopescu911 AndreiPopescu911 Buna ziua, lucrez ca liber profesionist (freelancer) si obtin venituri de pe un site din America. Site-ul se numeste Upwork, este o platforma online unde ... (vezi toată discuția)