avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Taxe venituri reclame
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Taxe venituri reclame

Buna ziua!

Am cateva intrebari in legatura cu plata taxelor din reclame (Google Adsense, publicitate pe site, etc).

1. Am PFA pus deja in functiune de ceva timp (ani) si platesc taxe la stat deja. Mentionez ca lunar primesc din partea unor companii din SUA diverse sume de bani pentru publicitate prin intermedium platformei Paypal - ulterior ii scot pe card, etc. La sfarsitul anului completez o declaratie cu veniturile pe care le-am avut - si anul urmator platesc integral ce 16% + 5.5% sanatate + alte taxe aditionale.

Intrebare - la PFA ai nevoie de un cont bancar pentru PFA? Ai nevoie de vreo contabilitate ceva? Eu spre exemplu imi numar singur veniturile, le declar la sfarsit de an si apoi platesc taxele pe ele anul urmator.

Eu am PFA in regim real - declar la inceput de an o suma si la sfarsit de an declar cat am facut defapt.

2. Problema mea este urmatoarea - este posibil ca anul acesta veniturile sa depaseasca plafonul de 65000 de euro (din cate am inteles plafonul nu este 65.000 de euro reali, cat circa 220,000 lei - adica-n ziua de azi circa 49,700 euro la cursul zilelor noastre). Cum eu primesc sume de bani lunar de la diverse companii gen Google Adsense si altele, din moment ce voi trece la impozitarea cu TVA (daca voi trece), voi fi nevoit sa scot din buzunarul propiu cei 24% TVA (pe langa alti 16% impozit + 5.5% sanatate + pensie + etc), pentru ca eu nu pot sa oblig Google spre exemplu sa-mi dea banii + 24% tva in plus. Corect?

Ce voi face? Voi fi nevoit sa platesc din buzunar inca 24% taxe, corect? Deci circa 24+16+5.5% + pensie, circa 50% din venit il voi plati la stat.

Se poate face vreo deducere ceva?

3. In cazul in care nu as fi avut PFA, daca as fi obtinut tot asa, lunar, venituri si per total (intr-un an) as fi obtinut peste 65,000 euro, as fi fost nevoit sa platesc TVA? Ce solutii am? Din cate inteleg orice as face daca depasesc acel prag voi fi nevoit in 10 zile lucratoare sa imi pun si acel tva si in continuare sa scot din buzunar alti 24% pentru tva.

Astept raspunsuri si idei. Mentionez ca intre timp voi contacta si un contabil sa vedem ce-mi spune. Enigma mea este urmatoarea - cum este posibil (daca inteleg eu bine) sa platesc 24% tva din buzunarul propiu, tinand cont ca nu pot factura si nu pot adauga cei 24% tva in plus. Nu vand, nu fac servicii, tot ce primesc sunt niste sume destul de mari de bani din partea unor companii de publicitate. Mi-am facut PFA pentru ca asa am considerat la vremea respectiva.

Din cate am inteles daca este persoana fizica si doar declari banii la stat, dar scoti in mod regulat bani, trebuie pana la urma sa devii autorizat, deci sa platesti TVA-ul. Corect?

Astept un raspuns!
Multumesc,:frantic:

Alte discuții în legătură

Cand se plateste tva? georgevlad georgevlad Buna dimineata! As avea si eu o rugaminte ca cineva sa-mi raspunda ori sa ma ghideze in legatura cu cateva intrebari. Intreb de cateva zile in stanga si-n ... (vezi toată discuția)
Plafon 220,000 lei - servicii in afara ue bogdanel12 bogdanel12 Buna seara, Am o curiozitate, dar si un mare dubiu in legatura cu inregistrarea ca platitor de tva dupa depasirea plafonului de 65,000 euro (adica 220.000 ... (vezi toată discuția)
Intrebare taxe si impozite pfa BogdanEnache BogdanEnache Buna ziua! Doresc sa imi infiintez un PFA insa am cateva nelamuriri in ceea ce priveste taxele si impozitele. Din cate am inteles, ca PFA sunt nevoit sa ... (vezi toată discuția)