avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 312 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Se plateste sanatate la dividende in suma de 22.000 ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Se plateste sanatate la dividende in suma de 22.000 lei primite in martie 2018?

In luna martie 2018 am dat dividende unui asociat in suma de 22.000 lei. Plateste sanatate asociatul avand in vedere art. 174 alin. 10 din codul fiscal, prin care se recalculeaza plafonul?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:45, 6 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
a) stabilirea plafonului anual:
22.800 lei : 12 luni x 10 luni de activitate = 19.000 lei
b) încadrarea venitului net estimat pentru lunile de activitate până la sfârșitul anului în plafonul stabilit la lit. a):
Întrucât suma de 22.000 lei este mai mare decât plafonul recalculat de 19.000 lei persoana fizică datorează contribuția de asigurări sociale de sănătate.
c) determinarea contribuției datorate
19.000 lei x 10% = 1900 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declaratie unica rectificativa gina.lucia gina.lucia Va rog..putin ajutor... Am avut anul trecut in declaratia unica Cap1- venituri realizate in sistem real 2017 si Cap2- venituri estimate in sistem real 2018 + ... (vezi toată discuția)
Declaratie unică pentru un pfa popaica popaica Bună ziua Sunt un PFA înființat în cursul anului 2018 din aprilie. Am realizat un venit peste cel estimat inițial si peste pragul de 22800, deci am ... (vezi toată discuția)
Persoana fizica nu este salariat si plateste separat contributia de sanatate editnyulas editnyulas Daca o persoana fizica nu este salariat si plateste separat contributia de sanatate la stat adica 2280 de Ron pe anul 2018 si obtine venituri din dividende in ... (vezi toată discuția)