avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Persoana fizica nu este salariat si plateste separat ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Persoana fizica nu este salariat si plateste separat contributia de sanatate

Daca o persoana fizica nu este salariat si plateste separat contributia de sanatate la stat adica 2280 de Ron pe anul 2018 si obtine venituri din dividende in luna martie 2018 trebuie sa declara dividendele si sa plateasca contributia de sanatate separat dupa acest venit pentru ca suma respectiva depaseste plafonul de 22.800 ron ?
Ultima modificare: Miercuri, 9 Mai 2018
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:02, 9 Mai 2018
Nu. Veti depune declaratia unica 212 in care bifati acolo la pozitia din declaratie pentru contributia a sanatate care se refera la faptul ca estimati ca veti obtine venituri peste plafonul de 22800 lei anual si platile facute la sanatate vor fi facute in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cass pentru dividende incasate in 2018 LigiaPopescu LigiaPopescu Buna ziua, Inteleg ca pentru dividendele incasate in 2017, in suma mai mare decat plafonul de 22.800 lei se plateste suma de 2.280 lei CASS in 2018. Nu ... (vezi toată discuția)
Dividende acordate in a2018 Dorobat Nicoleta Carmen Dorobat Nicoleta Carmen Buna ziua, As avea si eu o intrebare referitoare la acordarea de dividende in cursul anului 2018 pentru anii precedenti. Daca am inteles bine conform ... (vezi toată discuția)
Asigurări sociale de sănătate pentru veniturile din dividende anasegarceanu anasegarceanu Bună ziua, As vrea să știu, unde este menționat faptul că asigurarile de sănătate sunt plafonate la 2280 lei pe an indiferent de suma de dividende ... (vezi toată discuția)