avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Trebuie sa astept mentiunea de la registrul comertului ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Trebuie sa astept mentiunea de la registrul comertului pentru a desfasura activitatea?

Salut!

Poate sa ma lamureasaca cineva???
Depun la Reg Com adaugare cod caen la care primesc termen aug 2010.
Pot efectua activitatea respectiva pana atunci? Eu am depus actele si o pot dovedi, dar, nu am inca instiintarea de la Reg Com cum ca s-a operat in evidentele lor aceasta adaugare.
si mai am o problema....tot cu Reg Com
Am cesionat 50% din firma. Actele (evident) vor iesi tot prin aug 2010. Cand pot lua in considerare ca fiind cesionate 50% din partile sociale. Pot deja, sau trebuie sa astept instiintarea de la Reg Com?
Mii de multumiri!:(
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR , Avocat 00:42, 26 Noiembrie 2009
pana nu aveti inscrierea de mentiuni de la RC, nu puteti opera nici un fel de activitate din cele noi introduse si nici nu puteti considera ca din punct de vedere legal ati cesionat acele 50 %. In realitate puteti face orice, dar poate, poate va prinde... si in acest caz va costa cam mult...;)
Cu privire la cesiunea de parti sociale raspunsul de mai sus este eronat. Cesiunea produce efecte depline intre parti de la data transferului, inregistrarea in RC avand doar efect de opozabilitate fata de terti.
Traiasca Bucurestiul, doar aici e problema asta ,in tara situatia sta altfel in 3 zile iese mentiunea.Legal nu puteti lucra pe codurile caen nou adaugate dar ...toti inteleg situatia. Sa nu m-ai spunem de faptul ca OARE TERMENELE ASTEA SUNT DATE IN TERMENII LEGALI ???
Oficiul , la cererea d-voastra va poate elibera un extras de grefa din care reiese ca au fost cesionate 50% din actiuni .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cedare parti sociale de la 2 asociati la 1. VASSY VASSY Buna seara, Va rog, la preluarea unei firme , prin contract de cesiune , se poate ca de la 2 asociati cu 50% din partile sociale sa fie cesionate unei singure ... (vezi toată discuția)
Cesionare parti sociale zuzi zuzi Impreuna cu sotul meu avem un SRL, suntem asociati 50-50%, el este acum administratorul firmei. In cazul divortului, daca sotul e de acord sa-mi cesioneze mie ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni plata in transe Cocos Elena Cocos Elena Cum se procedeaza in situatia in care au fost cesionate actiuni la o societate pe actiuni de tip inchis, cu plata in 2 transe din care a fost achitata numai ... (vezi toată discuția)