avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul la liberă exprimare: e legal să mi se ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul la liberă exprimare: e legal să mi se atragă atenția, la muncă, pentru că folosesc uneori un limbaj mai ,,colorat"?

Daca in timp ce vorbesc cu un coleg si amandoi folosim un limbaj uneori mai "colorat" pentru ca ne-am permis, este corect ca o terta persoana din afara discutiei sa ma jigneasca pentru faptul ca vorbesc asa? Iar maistrul de pe linie sa ii dea dreptate lui pe motivul ca acel om nu agreeaza injuraturi, in contextul in care nu l-am jignit niciodata si am avut tot timpul un limbaj decent cu el.
Mi se incalca dreptul la libera exprimare daca mi se interzice folosirea anumitor expresii cu colegii cu care ne-am permis reciproc astfel de limbaj, doar pentru a multumi acel coleg care nu agreeaza modul nostru de a comunica?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 15:13, 9 Iunie 2019
Multumesc pentru raspunsul prompt si detaliat. Acum am inteles, si o sa evit folosirea unor expresii care sa deranjeze.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
La noi in romanik inca mai functioneaza principiul bolsevic al turnatoriei, pandei si ipocriziei.
Sa te fac sa intelegi mai bine, mie mi s-a atras atentia pentru ca am folosit cuvantul "woman" in expresia "woman!i can't do this at that hour 'cause it's midnight". Cuvantul "woman" a fost considerat ca atribut jignitor colegei de birou . Asa ca, resemneaza-te cu idea. Pudismul ipocrit in anumite cercuri, inca mai e la moda, dar apropourile hartuitoare sunt vazute ca niste actiuni laudabile a unui mascul/femela alfa.
Tot din categoria "cenzura", am patit-o de mult candva, cand postasem pe facebook un banc de genul "de ce nu pleaca toti sefii in concediu in acelasi timp?" iar o pupin***ista care la vremea aceea facea parte din lista mea de prieteni, a mers repede "la directiune" si m-a denuntat pentru acel banc, avand putin de furca.
Personal, le-am facut cunoscute articolele din Constitutia Romaniei si cateva din codul civil, referitoare la libera exprimare si cenzura si s-au potolit.
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nimic din ce povestiți nu are legătură cu topicul

Ați scris pe un forum pentru locuitori ai României, unde-i romanik aia unde stați dvs.? :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Libertatea de exprimare și legea 61/1991 vo87yh1c0 vo87yh1c0 Legea 61/1991 zice asa: Art. 2. - Constituie contravenție săvârșirea oricăreia dintre următoarele fapte, dacă nu sunt comise în astfel de condiții ... (vezi toată discuția)
Hartuire profesionala mihai6085 mihai6085 Ce cai trebuie urmate pentru a actiona in instanta un sef din domeniul public(sanatate) care hartuieste profesional angajatii? (vezi toată discuția)
Doresc să știu dacă pot fi acuzat și sancționat în mod ... NewMan12 NewMan12 Doresc să știu dacă pot fi acuzat și sancționat în mod legal de poliție în cazul folosirii ironiei și al sarcasmului conform \"LEGE Nr. 61 din 27 ... (vezi toată discuția)