avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... hartuire profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

hartuire profesionala

Ce cai trebuie urmate pentru a actiona in instanta un sef din domeniul public(sanatate) care hartuieste profesional angajatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:52, 26 Aprilie 2013
cum adica hartuieste profesional angajatii? ii pune sa munceasca sau ce? detaliaza.
Poate nu m-am exprimat corect,este vorba de jigniri,limbaj suburban,minciuni spuse catre sef,crearea unui climat tensionat,etc
Art. 6 C.mun.
(1) Orice salariat care prestează o muncă beneficiază de condiţii de muncă adecvate activităţii desfăşurate, de protecţie socială, de securitate şi sănătate în muncă, precum şi de respectarea demnităţii şi a conştiinţei sale, fără nici o discriminare.
...

Potrivit art.39 alin.1 lit e C.mun., salariatul are printre drepturi si dreptul la demnitate in munca.

Acesta este un principiu constitutional - art.1alin.3 - , iar angajatorul este obligat sa vegheze la respectarea lui.
In concluzie aveti dreptul la conditii decente de munca, de a nu fi hartuit de catre angajator sau colegii de munca, de a nu fi jignit sau discriminat pe seama unor defecte fizice sau de ordin moral, de a nu vi se da dispozitii de superiori ce nu pot fi indeplinite, ori sunt nelegale sau date cu rea credinta.

Daca nu va este respectata demnitatea in munca aveti dreptul la la o actiune in angajarea raspunderii patrimoniale si in care puteti solicita daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incompatibilitate maria_2012 maria_2012 Buna ziua. Avem problem cu seful nostrum. Sotia dansului, fratele, cumnata lucreaza in acelasi compartiment iar el este seful tuturor. Suntem amenintati si de ... (vezi toată discuția)
Discriminare la locul de munca alexiam20031984 alexiam20031984 Am si eu o intrebare ce a putea face daca angajatorul ma umilieste doar pentru ca sunt o fire mai plinuta si uneori usor timida. Asta nu intra la discriminare ... (vezi toată discuția)
Temei legal monicamonica monicamonica Buna ziua, imi puteti spune va rog daca este vreun temei legal in care se poate actiona in cazul in care la locul de munca unele persoane au spus neadevaruri ... (vezi toată discuția)