avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Persoana pe care o am în întreținere mi-a făcut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Persoana pe care o am în întreținere mi-a făcut testament, însă în trecut a mai făcut și altora. Există posibilitatea să mai existe un testament valabil, și de unde aș putea afla?

Buna ziua. Am o batrana in intretinere. Mi-a facut testament . Problema este ca in trecut a mai facut si altora testamente, donatii pe care spune ea ca le-a anulat. Exista posibilitatea sa mai exite si un alt testament valabil. Se tine undeva in cartea notarilor o astfel de evidenta? Va multumesc frumos. Mentionez testamentul l-am facut saptamana trecuta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
SE poate efectua o verificare, pe cale notariala.

[ link extern ] /


Testementul este un revocabil, in timpul vietii testatorului, acesta ramanand fara efecte juridice, prin simpla manifestare de vointa a testatorului.

Solicitati un extras de carte funciara de informare, la OFICIUL DE CADASTRU SI PUBLICITATE IMOBILIARA, care sa atesta daca a operat vreun transfer al dreptului de proprietate.


Ulterior, incheiati un contract de intretinere, veti asigura subzistenta acesteia,conform clauzei contractuale, iar actul nu va fi desfiintat.

CAPITOLUL XVIII
Contractul de întreţinere

Art. 2254

Noţiune

(1) Prin contractul de întreţinere o parte se obligă să efectueze în folosul celeilalte părţi sau al unui anumit terţ prestaţiile necesare întreţinerii şi îngrijirii pentru o anumită durată.

(2) Dacă prin contract nu s-a prevăzut durata întreţinerii ori s-a prevăzut numai caracterul viager al acesteia, atunci întreţinerea se datorează pentru toată durata vieţii creditorului întreţinerii.



2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este dreptul dansei sa isi schimbe testamentul ori de cate ori doreste.
Testamentele sunt intregistrate in Registrul National Notarial de Evidenta a Liberalitatilor (RNNEL). Puteti obtine o interogare de la orice birou notarial, insa nu stiu la ce v-ar ajuta.
Totusi, e cumplit de obositor sa va faceti un scop de a urmari in permanenta daca si cum si-a schimbat testamentul.
Apoi, testamentul nu este act de proprietate. La decesul batarnei va trebui sa dezbateti succesiunea.
Discutati cu batrana si incheiati un contract de intretinere. Contractul de intretinere este translativ de proprietate.
Buna ziua!
Eu voiam sa stiu daca pot exista mai multe testamente valabile. A mai facut din ce stiu eu la 10 persoane. Care zice dansa ca le-a anulat.
Multumesc frumos!
Ultimul testament anuleaza pe cel de dinainte?

Alte discuții în legătură

Contract de întreþinere ºi testament imac imac Bună ziua Mă poate ajuta cineva în următoarea speta ? X încheie un contract de intreţinere prin care transmite nuda proprietate întreţinătorilor cu ... (vezi toată discuția)
Testament! GCOSMIN GCOSMIN In primul rand imi cer scuze ca imi permit sa va deranjez,In legatura cu un act de testament indraznesc sa va adresez o intrebare ,deoarece situatia este ... (vezi toată discuția)
Ce act trebuie sa fac? boyzone boyzone o persoana doreste sa o ingrijesc pe durata vietii sale(are 76ani) si imi va lasa apt ulterior.am procedat la efectuarea tuturor demersurilor ... (vezi toată discuția)