avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... TESTAMENT!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

TESTAMENT!

In primul rand imi cer scuze ca imi permit sa va deranjez,In legatura cu un act de testament indraznesc sa va adresez o intrebare ,deoarece situatia este destul de disperata.
Am sa va relatez pe scurt : unchiul meu in varsta de 93 de ani(avand dese probleme cu memoria la aceasta varsta ) a lasat prin testament imobilul in care locuieste si banuiesc toate bunurile sale unei persoane care sa angajat sa il ingrijeasca ,insa dupa ce actul a fost intocmit aceasta persoana a disparut cu tot cu act!
Cum putem anula acest act ?
Va multumesc
Cosmin
Sa mearga la notar si sa revoce testamentul sau sa faca alt testament in favoarea altei persoane. In cazul in care nu se poate deplasa chemati notarul acasa.
Multumesc !Insa nu isi mai aduce aminte la ce notar a facut primul act,sau asta nu mai conteaza?am inteles de asemeni ca este necesar si o analiza medicala din care sa reise ca este sanatos mintal??
Va multumesc
Poate sa mearga si la alt notar. In ceea ce priveste adeverinta ramane la aprecierea notarului daca o cere sau nu.
sa zicem ca face 25 de testamente, la 25 de notari diferiti, ultimul va fi cel "valabil", doar de prevederile ultimului se va tine cont, intrucat reprezinta ultima vointa a testatorului.....bine, conditia este ca acesta sa se afle in deplinatatea facultatilor mentale:)
Daca are doar probleme cu memoria (ca de uitat uit si eu la un sfert din varsta lui) si nu de alta natura,....adica este lucid, stie ce spune si, la o adica, cativa martori pot atesta ca se afla in deplinatatea facultatilor mintale (sigur ca cel mai bun este un certificat medico-legal) poate face oricand un alt testament. Ultimul testament este cel valabil. Cel mai bine este sa faca un testament autentificat la un notar (oricare) DAR este valabil si testamentul scris de mana, acasa, pe o banala foaie de hartie, CU CONDITIA sa fie scris, datat si semnat de mana lui.

Alte discuții în legătură

Testament ContSters65040 ContSters65040 Am si eu o pb.Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta ... (vezi toată discuția)
Procura si testament ContSters83715 ContSters83715 1) pentru o procura valabila (facuta de cetateni simpli), cati semnatari trebuie sa fie? (cati au dreptul sa fie tot din aceeasi familie?) 2) pentru un ... (vezi toată discuția)
Drepturile asupra unui testament in care sunt implicati si alti membrii ai familiei ContSters215993 ContSters215993 Problema mea este urmatoarea: am grija de o batranica a carui sot a murit in urma cu 15 ani. Aceasta doreste ca dupa moartea dumneaei apartamentul sa-mi revina ... (vezi toată discuția)