buna am un vecin in scara are 80 ani care doreste sa imi lase mie apartamentul lui ,(partea lui de apartament) sotia lui este moarta ,are un singur copil care nu a mai venit s a il mai vada pe batran de 3 ani si batranul e singur .ok ma ganeam sa fac un testament intai , deoarece nu e dezbatuta mostenirea,copilul nedorind sa dezbata deoare ce stie sigur ca ii va ramane lui totul fiind singurul copil dar cum pot si cat ma costa si cum fac mai departe s a dezbat mostenirea sa pot face act de vanzare cumparare cu batranul ? cat dureaza ? in instanta cat timp dureaza iau un avocat ajutati-ma va rog frumos multumesc
pai in primul rand batranul poate şi trebuie mai inatai sa mearga la un notar sa dezbata succesiunea dupa defuncta lui sotie .
La notar va dura ceva vreme pentru ca va trebui citat si copilul.Daca insa acesta nu se prezinta in 6 luni de la deschiderea succesiunii, se va considera ca a renuntat la partea lui si atunci batranul mosteneste si jumatatea sotiei.
Atunci e indicat sa faceti un contract de vanzare cumparare sau eventual un contract de intretinere
tin sa mentionez ca pt testament ma voi duce cu persoana la un psihiatru sa scot un acta ca e in toate facilitatile mintale sa nu am probleme dupa aia cumva ca nu ar fi fost in deplinatate constient
dar copilul nu doreste sa dezbata succesiunea , ce facem atunci
cat poate sa dureze , si am inteles ca e mai bine samerg direct la avocat ies mai ieftin
Testament
ContSters65040
Am si eu o pb.Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta ... (vezi toată discuția)