avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Am si eu o pb.Am un testament universal incheiat la notariat de la o persoana care nu-mi este nici un fel de ruda si acre imi lasa mie toata averea ei.Aceasta nu are familie,a fost de 2 ori casatorita,divortata de fiecare data,fara copii,fostii soti decedati.In schimb a avut un frate (acum decedat)care are un copil.Cu familia fratelui nu a tinut legatura,nici cu acest nepot,nu isi vorbesc,nu se viziteaza,nimic.Intrebarea este: acest baiat al fratelui imi poate ataca testamentul,are dreptul la avere?Cat? Auzisem la un moment dat ca ar avea dreptul,dar daca nu vine sa dezbata mostenirea in 6 luni,nu mai are nici un drept dupa aceea??
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 09:01, 20 Septembrie 2008
Va rugam sa clarificati situatia.
Este vorba de un testament, sau de o dezbatere de mostenire?
Din moment ce aveti testament in favoarea dvs. copilul fratelui nu poate veni la mostenire.

Este vorba de un testament universal incheiat la notariat.Batrana inca nu a decedat,si nepotul nu stiu daca o sa aiba pretentii la averea ei,dar eu intreb pentru siguranta mea.
mihaela_wzq a scris:

Este vorba de un testament universal incheiat la notariat.Batrana inca nu a decedat,si nepotul nu stiu daca o sa aiba pretentii la averea ei,dar eu intreb pentru siguranta mea.


Întrebarea nu-şi are rostul. Testamentul fiind un act esenţialmente revocabil, vă puteţi găsi în situaţia ca, la decesul bătrînicii, să constataţi că a revocat testamentul fie explicit, fie printr-un nou testament.

Dacă nu-l revocă, nepotul nu poate emite pretenţii, nefiind moştenitor rezervatar.
Sau, mă rog, poate emite pretenţii (dreptul la petiţionare nu-i poate fi interzis), dar fără şanse de a obţine ceva.

Liviu S.Bordaş

As mai avea o rugaminte.As vrea sa stiu si eu conform carei legi nu are el dreptul la mostenire si am eu.Ca sa stiu cum imi sustin cauza.Multumesc.

Alte discuții în legătură

Testament alina1234545 alina1234545 Buna ziua, numele meu este Alina si va cer un sfat in legatura cu un testament: "' X "" este vaduv, si are 3 copii, 2 copii "" A si B"" din prima ... (vezi toată discuția)
Mostenire ContSters225985 ContSters225985 Va rog sa-mi raspundeti si mie la aceasta intrebare!! Bunicii sotului meu,in casa carora stam,au doua fete. Sotul meu este copilul unei fiice ,a fost crescut ... (vezi toată discuția)
Testament Andreea082004 Andreea082004 Buna ziua! In urma cu 6 ani parintii mei impreuna cu 2 batrani, casatoriti si fara copii, au facut un testament in urma caruia dupa decesul lor sa ... (vezi toată discuția)