am pe nasul meu de botez in virsta de 87 de ani,vaduv si fara copii,sotia lui este decedata din 1996si nu are decat un frate(ea).El doreste sa-mi faca acte mie si sotiei mele. Trebuie si acceptul fratelui eipentru realizarea lor sau el nu influenteaza aceste acte?
Nu, acceptul fratelui nu este necesar. Este posibil ca notarul sa solicite, si va recomand si eu, ca anterior incheierii contractului de vanzare cumparare cu clauza de intretinere sa obtineti o adeverinta de la un psihiatru sau psiholog care sa ateste ca batranul are discernamantul neviciat si ca se afla in deplinatatea facultatilor mintale, cunoscand natura actului pe care urmeaza sa il incheie. Cu cat adeverinta este mai apropiata ca data de data incheierii contractului, cu atat mai bine.
Fratele sotiei nu ar face parte din categoria rezervatarilor. Prin urmare NOTARUL isi va indeplini obligatiile privind legalitatea intocmirii unui contract de vanzare-cumparare cu clauza de intretinere in cazul nasului -fara sa-l consulte pe fratele sotiei decedate.Dupa decesul acesteia, sotul supravietuitor inlatura de la mostenire celelate categorii adica fratele sotiei.
Dezbaterea mostenirii
kip_as
buna am un vecin in scara are 80 ani care doreste sa imi lase mie apartamentul lui ,(partea lui de apartament) sotia lui este moarta ,are un singur copil care ... (vezi toată discuția)