avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 880 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... contract vanzare cumparare sau testament sau donatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

contract vanzare cumparare sau testament sau donatie?

Buna, intrebarea mea este urmatoarea.Am o cunostinta un batranel care are 80 ani si nu are copii,are un frate care e mai mare in varsta ca dansu si traieste in alta tara,dar nu au mai vorbit din 1968.mai bine zis nu stie daca traieste sau nu doar ca a avut o fiica .Nu are adresa deci nimic sa poata lua legatura cu ei.Sotia dansului a decedat si doamna a avut un baiat care nu era copilul cunostintei mele.Acum el se simte foarte rau si nu vrea sa ii ramana casa fara stapan si nu are cine sa il ingrijeasca si sa il inmormanteze.Noi am facut o intelegere cum ca facem un act la avocat ca imi ramane mie apartamentul lui si eu o intru in posesia apartamentului dupa moartea dansului,in schimb eu il ingrijesc .intrebarea mea ar fii ce act ar fii indicat sa facem ca sa fie ok.?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Trifu , Avocat 15:53, 18 Iulie 2010
Adresati-va unui notar in vederea inchieerii unui contract de intretinere cu batranul.Va fi necesar insa un cretificat de la medic pentru atestarea faptului ca batranul se afla in deplinatatea facultatilor mintale si ca atare este capabil de a contracta.
Si eu recomand contractul de intretinere.

Dar, spuneti ca sotia a decedat si aceasta avea un copil. Imobilul e bun propriu al batranului sau era bun comun cu sotia? pt ca acel copil ar veni la mostenirea dupa mama lui si atunci batranul nu poate instraina ce nu e al lui, decat cota lui...

Reveniti cu detalii.
Contractele la avocat nu au valoare juridica de act autentic!
Cel mai bine ar fi contract de vanzare-cuparare cu clauza de intretinere LA NOTAR
Corect,
orice act trebuie facut la notar. Dar, mai intai, sa vedem daca e proprietar...
Un om responsabil nu incheie un act decat in prezenta avocatului.
Notarul indeplineste un serviciu, nu reprezinta interese.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbaterea mostenirii kip_as kip_as buna am un vecin in scara are 80 ani care doreste sa imi lase mie apartamentul lui ,(partea lui de apartament) sotia lui este moarta ,are un singur copil care ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere Lucianalucia Lucianalucia Un batranel mi a facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,desi in urma unui CT diagnosticul a fost de Alzaimer.Dumnealui nu are alte rude in ... (vezi toată discuția)
Intrebare elenabr elenabr Buna ziua. Suntem o familie de tineri casatoriti si am dori sa obtinem un raspuns concret la o problema care ne macina. Practic, nu stim ce sa facem. Ni s-a ... (vezi toată discuția)