avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Un batranel mi a facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,desi in urma unui CT diagnosticul a fost de Alzaimer.Dumnealui nu are alte rude in afara unui var primar(acesta la randul lui are o fata si o nepoata)...acestia nu au dorit sa se implice in ingrijirea batranului,de mai multe luni nu se intereseaza de starea domnului..as dori sa stiu ce sanse sunt sa mi se sparga actul,domnul are pierderi de.memorie insa nu asa de grave incat sa nu ne recunoasca pe noi care i am fost alaturi cand a avut cea mai mare nevoie,a mers la notar din propria initiativa, a dorit sa ne lase apartamentul dumnealui,este foarte atasat de copilul nostru,il recunoaste,este un om pasnic si bun.Faptul ca are alzaimer asta inseamna ca nu are discernamat deloc?
Repet...domnul este f pasnic,f atasat de noi ,a dorit sa ne lase acel apartament...va multumesc
Poate ar ajuta daca l-ati expertiza pe batranel la iml, ca sa va folositi de certificat daca familia va actioneaza in judecata ulterior.
Chiar daca va da in judecata dupa decesul batranului va trebui sa dovedeasca ca nu ati respectat clauza de intretinere si eventual nu ati platit pretul prevazut in contractul de v-c.
Dvs trebuie sa aveti acte si martori ca ati fost de buna credinta
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
ContSters416386, utilizator
Eu ma gandeam ca ar putea sparge actul pt ca are alzaimer insa nitarul ia explicat toate variantele si dumnealui a ales ctr de vanzare cu intretinere...in plus noi i am ofeeit batranului ai o suma de banuti deci totul sa desfasurat conform legii...nu la obligat nimeni...a facut cerere cu mana lui , a semnat...adika ni se ia noua un drept care pana la urma ne am ingrijit de el si i se ofera rudelor indepartate care voiiau sal lase sa moara probabil gandindu se ca vor intra mai repede in posesia lui asa,dupa moarte.nu se asteptau sa treqca peste aceqsta iarna geroasa,nemaiavand caldura in casa si conditii necesare traiului
Si in plus noi vom inbesty bani,timp si sentimente pt omul acesta...pe noi cine ne despaguneste? Chiar asa se ooate sparge actul orikand? Pana la irma e vb de fata varului primar adika o ruda destul de indepartata...
Fata varului primar nu poate "sparge" contractul ca nu e mostenitoare. Important e ca batranul la momentul cand s-a intocmit si semnat contractul de v-s sa fi avut discernamant!
Ultima modificare: Marți, 21 Martie 2017
ContSters416386, utilizator
De oferit ati oferit dar ati si dat banutii batranelului, a intrat in posesia lor?
Tranzactia ati facut-o inaintea inceperii iernii?

Alte discuții în legătură

Ctr vanzare cumparare cu clauza de intretinere IntrebareDEEA IntrebareDEEA Am ctr de vanzare cumparare cu intretinere facuta de un batranel ce nu avea copii,sotie,parinti...doar un var primar...care la randul lui are o fata si o ... (vezi toată discuția)
Deplinatatea facultatilor mintale Luciana123 Luciana123 Daca in urma CT apare ca si diagn.alzaimer stare avansata asta inseamna ca persoana respectiva nu are discernamant ??? Persoana in cauza a facut un act de ... (vezi toată discuția)
Contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere Euaylyn Euaylyn Buna ziua De curand ni-sa facut un ctr.de vanzare cu clauza de intretinere. Batranelul este foarte atasat de noi insa in urma unui control a reiesit ca are ... (vezi toată discuția)