avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de vânzare-cumpărare cu clauza de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de vânzare-cumpărare cu clauza de întreținere

Buna ziua
De curand ni-sa facut un ctr.de vanzare cu clauza de intretinere.
Batranelul este foarte atasat de noi insa in urma unui control a reiesit ca are dementa senila..la notar totul a fost ok..batranelul uita ce face de pe o zi pe alta insa este un om f educat..sa comportat foarte frumos... si singur a zis ca vrea sa ne faca acte..ca doareste sa ne ajute.Dumnealui nu are copii..sotie..este singurul proprietar...Singurele rude sunt un var care la randul lui are copii.Dumnealui nu a vrut sa aibe grija de el..sa purtat ff urat cu batranul..drept dovada au si rupt relatiile...
Intrebare: ce drepturi are acel var sau familia lui in caz ca vor vrea mai tarziu sa si ceara dreptul?? Ce se va intampla ( in caz ca are castig de cauza) cu banii pe care noi iam oferit batranului in fata notarului si cu banii investiti in intretinerea lui????
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Februarie 2018
Euaylyn, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:43, 3 Februarie 2018
Daca actul este intocmit corespunzator (si din ce ati povestit asa este), varul batranelului nu are niciun drept asupra imobilului respectiv. Rezolutiunea contractului de intretinere poate fi ceruta pe calea instantei de judecata, de catre creditorul intretinerii (batranelul) in situatia neexecutarii fara justificare a obligatiei de intretinere (ceea ce cu siguranta nu va fi cazul).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract vanzare cumparare cu clauza de intretinere Lucianalucia Lucianalucia Un batranel mi a facut act de vanzare cumparare cu clauza de intretinere,desi in urma unui CT diagnosticul a fost de Alzaimer.Dumnealui nu are alte rude in ... (vezi toată discuția)
Întreținuta are un comportament foarte dificil. poate întreținătorul să rezilieze contractul și să obțină despăgubiri? daria12345 daria12345 Buna ziua! De câțiva ani socrul meu a semnat un contract de intretinere cu o bătrână din satul in care locuieste. Inițial mergea la ea de câteva ori pe ... (vezi toată discuția)
Cum pot rezilia un cv-c apartament cu clauza de intretinere? daniela63 daniela63 Buna seara, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: in urma cu 2 ani, tatal meu, in varsta de 74 de ani, impreuna cu sora mea (42 ani )si cumnatul meu ... (vezi toată discuția)