avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 893 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doamna avocat, la toate apărările și susținerile ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, ...

Doamna avocat, la toate apărările și susținerile subsemnatului, fratele testatorului decedat ați făcut tot ce este omenește și juridic să nu-mi dați dreptate mie, ci testatorului și soției supraviețuitoare care a umblat ca disperata să se încheie acest testament bazat pe o adeverință medicală FALSĂ, pentru care s-a deschis dosar penal, s-a dispus de instanța penală atribuirea calității de suspect medicului primar psihiatru, care a eliberat adeverința medicală care atestă că testatorul avea capacitatea psihică de exerciţiu conservata pentru a semna acte notariale și continuarea cercetării penale prin efectuarea unei expertize grafoscopice de către I.N.E.C BUCUREȘTI.
Și mai susțineți că și în situaţia când instanța desființează adeverința medicala ca fiind falsă, se poate ca testatorul să fi fost lucid și să fi avut discernământ.

Doamna avocat raluk0207, dacă testatorul era ferm convins că are discernământ pe data de 02 aprilie 2019, a picat într-o marți, la fel și soția supraviețuitoare, care este autorul moral al săvârşirii infracţiunii de fals intelectual prev.si ped.de art.321 alin.1 C.pen, riscând enorm cu demersurile făcute la notarul public și determinandu-l pe medicul psihiatru să săvârșească o infracţiune gravă, cum este cea de fals intelectual, ca să-i elibereze această adeverință medicală, care nu era necesară, și s-o folosească la notarul public, deci, această adeverință medicală a produs efecte juridice foarte importante, care au determinat instanța de fond să-i atribuie cota parte de 1/2 din imobilul succesoral al defunctei mame care îi revenea soțului decedat, fratele meu, cu toată că imobilul succesoral al defunctei mame ESTE BUN PROPRIU, MOȘTENIRE DE LA PĂRINȚI ȘI NU BUN COMUN DOBÂNDIT ÎN TIMPUL CĂSĂTORIEI, leșinand soția supraviețuitoare în fața instanței, ca să-i atribuie acesteia imobilul succesoral,
neavând altă locuință, că a avut apartament proprietate personală, pe care i l-a vândut banca, că era ipotecat pentru un credit luat de soția supraviețuitoare, a impresionat instanța și i-a atribuit ÎN NATURĂ tot imobilul succesoral neparatajabil, obligând-o pe soția supraviețuitoare a fratelui decedat să-i plătească sultă reprezentând cota parte de 1/2 din imobil in cuantum de 3580 de euro fiului în viaţă al defunctei mame, fratele decedat și soția supraviețuitoare LA DATA DECESULUI ACESTUIA NU AVEAU ÎN PROPRIETATE NICIUN BUN IMOBIL, NICI MĂCAR O MOTORETĂ.
Așa cum am precizat dacă atât testatorul cât și soția acestuia erau siguri că testatorul are discernământ se pune întrebarea de ce să riște așa de mult cu această adeverință medicală, punându-i în mare pericol atât pe medicul psihiatru cât și pe notarul public ( care este o doamnă din Mangalia)?

Soția supraviețuitoare habar nu avea de această doamnă medic psihiatru din Constanța care a eliberat adeverința medicală falsă, NU A VĂZUT-O ÎN VIAȚA EI, doamna notar public din Mangalia fiind cea care o cunoștea pe doamna doctor psihiatru, la care a apelat de sute de ori pentru testamente, acte de donații, acte de vânzare cumpărare, care a eliberat sute de adeverințe medicale, cum a fost eliberată și adeverința medicală a fratelui meu.
Doamna notar a sunat-o, i-a spuse despre ce este vorba, doamna doctor psihiatru l-a " strecurat" pe data de 01 aprilie 2019 pe lista de consultații la poziția 866, la consultat fictiv la ora 19.38 la cabinetul medical individual din Constanta ( sa rețineți că fratele meu locuia in Mangalia și era netransportabil, muribund, cu cancer cu metastaze generalizate) și a doua zi pe 02 aprilie 2019 dimineață doamna notar a trimis pe secretara ei la cabinetul medical individual din Constanta, care a luat adeverința medicală și cu această adeverință doamna notar și secretara ei au mers.la domiciliul fratelui meu din Mangalia și au încheiat testamentul autentic și gata SOȚIA SUPRAVIEȚUITOARE A DOBÂNDIT IMOBILUL SUCCESORAL AL DEFUNCTEI MAME, ACEASTĂ FEMEIE NEAVÂND VOCAȚIE SUCCESORALĂ LA MOSTENIREA MAMEI MELE ȘI NICI MĂCAR NU A CONTRIBUIT EA SI FRATELE MEU CU 1 LEU LA CUMPĂRARE ACESTUI IMOBIL, PE CSRE SUBSEMNATUL L-AM CUMPĂRAT, AVÂND ACTE ORIGINALE CARE CONFIRMĂ ACEST LUCRU, mama decedând in 22 septembrie 2001, rămânând în urma ei, 6 ani de achitare a ratelor lunare aferente credit ului luat de la GOLD RA MANGALIA ( fostul ICRAL).
Art.59 din Legea nr.36/1996 a notarilor publici a obligat-o pe doamna notar să-i spună soției supraviețuitoare că fără adeverința medicală nu-i face testamentul, știind starea gravă de sănătate a fratelui meu.
Ați spus că de unde știu acest lucru, v-am mai spus, din cele două declarații de martor ale soției supraviețuitoare în cele două dosare penale, unul deschis pe numele acesteia pentru mărturie mincinoasă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia în anul 2021 și al doilea deschis pe numele doamnei doctor psihiatru deschis în martie 2021 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța.
Cel mai recent răspuns: nicu_eden , utilizator 07:18, 15 Martie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs aveți o problema personala cu acel testament.
Dar trebuie sa vedeți și din exterior și sa realizați ca sunt 2 lucruri diferite.
Procesul penal având ca obiect falsul intelectual este una. Anularea testamentului pe motiv că testatorul nu avea discernământ este alta.
Constatarea ca adeverința era falsă, nu are legătură cu testamentul, din moment ce legea nu prevede obligativitatea prezentării ei la autentificarea unui testament și nici nu condiționează validitatea testamentului de acea adeverința.
Adeverința nu este anexă la testament. Testamentul nu este un act întocmit în baza adeverinței.
Asta nu înțelegeți.
Toate manevrele alea ca s-a aranjat și cu notarul și cu medicul și s-a făcut și s-a dres, sunt presupunerile dvs.
Dar mai trebuiesc și dovedite.
Da, o fi declarația cumnatei, dar ...cam atât e, din cate înțeleg. Și oricine poate sa spună orice.
Dacă eu ma duc la politie și scriu declarație ca Gigel mi-a dat o palmă, credeți ca se întâmplă ceva numai pentru ca am zis eu?
Din nou, nu aveți nici dovada ca notarul a cerut-o. Cum demonstrați? Notarul poate sa spună ca nu a cerut el asa ceva, ca testatorul era lucid și ca a adus-o cumnata din proprie inițiativa.
A, ca a zis cumnata? Și ce?
Apoi, dacă dvs ați plătit casa, ce cauta pe numele mamei? Știați ca mai aveți un frate, stiati ca nu are copii și stiati ca dacă se întâmplă ceva cu părinții, vine și el la moștenire.
Acum sunteți la un leu în cușcă, ca caută orice breșe de care sa se lege.
Acum câteva luni, ați făcut teoria testamentului, ca de ce un testamentul cuprinde și bunurile moștenire de testator de la mama.
Apoi ați luat-o cu adeverința și va scărpinati de adeverința aceea.
Va încurcati în propriile afirmații. Ba ca medicul psihiatru a emis adeverința fără sa îl fi văzut pe testator, ba ca l-a văzut și totuși i-a eliberat-o, deși nu avea discernământ, ba ca a fost mașinațiunea cumnatei, acum ca de fapt cumnata nu a știut. Pai și cum? Notarii și psihiatrii n-au alta treaba decât sa emită acte asa, ca vor ei, pentru un testament de 200 lei?
Ultima modificare: Vineri, 14 Martie 2025
raluk0207, utilizator

Doamna avocat cred că vorbim două limbi diferite.
Ce spun eu și ce înțelegi dumneavoastră?
Faceți afirmația că:"Adeverința nu este anexă la testament" și că:"Testamentul nu este act întocmit în baza adeverinței."
Observ că din atâtea mii de cuvinte pe care le-am scris pe acest forum nu ați înțeles mai nimic sau ați răstălmăcit cum ați vrut dumneavoastră cele afirmate de mine.
Tocmai că testamentul este întocmit pe BAZA ADEVERINȚEI BUNĂ eliberată ÎN FALS, de către medicul psihiatru fără să-l fi consultat psihiatric pe fratele meu ( nu am afirmat niciodată că " medicul psihiatru a emis adeverința că l-a văzut și totuși i-a eliberat-o" și nici că: " Ba, că a fost masiunațiunea cumnatei, ACUM CĂ DE FAPT CUMNATA NU A ȘTIUT"), sunt afirmațiile dvs. , nu ale subsemnatului)
Concret, în preambulul testamentului in cauză se face afirmația că testatorul este in deplinătatea facultăților mintale " AȘA CUM REZULTĂ DIN ADEVERINȚA MEDICALĂ NR.3717 ELIBERATĂ DE DR......., MEDIC PRIMAR PSIHIATRIE, PARAFA D1105...., la data de 01.04.2019.
Dar,pentru a lămuri o dată pentru totdeauna acest fapt reproduc testamentul in cauză:

TESTAMENT

Subsemnatul.....,căsătorit, fără ascendenţi privilegiați și fără descendenți, domiciliat în Mun. M....., Str......nr., județul Constanța, CNP......., fiind în deplinătatea facultăților mintale așa cum rezultă din Adeverința Medicală nr.3717 eliberată de Dr......, Medic Primar Psihiatrie, D11O5...., la data de 01.04.2019 dispun prin prezentul testament următoarele:.............
Las soției mele, .........., domiciliată în Mun.Mangalia, Str......, județul Constanța, posesoare a C.I. seria KT, nr.985...., toate bunurile mele mobile și imobile prezente și viitoare, ce se vor găsi în patrimoniul meu, la data decesului meu, instituind-o legatar universal, conform dispozițiilor art 1055 Cod civil.
...........
.........
A doua problemă este că nu am putut să cumpăr imobilul succesoral al defunctei mame pe numele meu este că imobilul succesoral era o casă naționalizată, chiriaș fiind mama mea și a fost cumpărată in condițiile Legii nr.112/1995, pe numele chiriașului, eu neavând dreptul să cumpăr casa pe numele meu.

La afirmația că: " Ba că a fost mașinatiunea cumnatei, acum că de fapt cumnata nu a știut nimic. Păi și cum? Notarii și psihiatrii n-au altă treabă decât să emită uite așa, că vor ei, pentru un testament de 200 lei?"
vă comunic că niciodată nu a afirmat că această soție supraviețuitoare " NU A ȘTIUT", ba, din contră, ea a fost cea care a alergat ca disperata peste tot, ca să se întocmească acest testament, fără acest testament instanța nu îi atribuie imobilul succesoral al defunctei mame, ea un situația când instanța ar fi constatat că a acceptat tacit moștenirea lăsată de soțul defunct ( nu a acceptat-o expres și nu a făcut nici un act de acceptare tacită), îi revenea ca moștenitor legal o cotă parte de 25% din moștenirea lăsată de fratele meu și subsemnatului in calitate de moștenitor legal colateral privilegiat , o cotă parte de 25% din imobilul succesoral și cu cota parte de 50% ca descendent direct al defunctei mame, îmi revenea o cotă parte totală de 75% și nu avea cum instanța de fond să-i atribuie imobilul succesoral neparatajabi in natură în totalitate soției supraviețuitoare a fratelui decedat.
Notarii și psihiatrii nu au avut miză suma de 200 lei cât costă un testament autentic ci șpăgile uriașe care se dau în situații de genul speței mele.
Aveți știință cât ajunge o șpăgă pentru medicul psihiatru și notarul public care riscă libertatea și cariera pentru eliberarea unei adeverințe medicale false și pentru încheierea unui testament autentic?
Puteți să vă interesați.
Iar, la dosar nu sunt numai declaratiile soției supraviețuitoare privind comiterea infractiunii de fals intelectual sunt adeverințe eliberate de Spitalul Municipial Mangalia care atestă că începând cu data de 28 februarie 2019, medicul psihiatru.... nu mai desfășura activități medicale în cadrul spitalului, declarațiile pacienților consultați înaintea și după pacientul fratele meu, care au declarat in fața organului de cercetare penală că nu l-au văzut pe acesta la cabinetul medical individual dr....din Constanța pe data de 01.04.2019 la ora 19.38, așa cum reiese din documentele medicale depuse de doamna doctor psihiatru la dosarul penal, copia alte adeverinței medicale depusă de medicul psihiatru la dosarul penal are alt număr de înregistrare respectiv 866 si există diferențe mari între adeverința medicală nr.3717 aflata la dosarul notarial și adeverința medicală nr.866 depusa de medicul psihiatru la cererea organului de cercetare penală,
precum și alte înscrisuri și documente, care sunt probe legale și concludente și pertinente în dosarul penal.

Sunteți avocat și nu vă fac cinste afirmații de genul acesta:"Apoi ați luat-o cu adeverința și VĂ SCĂRPINAȚI de adeverința aceea."
Cum adică " mă scarpin"?
Puțină decență nu ar strica din partea dumneavoastră.
Îmi cer scuze dacă v-am deranjat sau supărat cu ceva.

raluk0207 a scris:

Dvs aveți o problema personala cu acel testament.
Dar trebuie sa vedeți și din exterior și sa realizați ca sunt 2 lucruri diferite.
Procesul penal având ca obiect falsul intelectual este una. Anularea testamentului pe motiv că testatorul nu avea discernământ este alta.
Constatarea ca adeverința era falsă, nu are legătură cu testamentul, din moment ce legea nu prevede obligativitatea prezentării ei la autentificarea unui testament și nici nu condiționează validitatea testamentului de acea adeverința.
Adeverința nu este anexă la testament. Testamentul nu este un act întocmit în baza adeverinței.
Asta nu înțelegeți.
Toate manevrele alea ca s-a aranjat și cu notarul și cu medicul și s-a făcut și s-a dres, sunt presupunerile dvs.
Dar mai trebuiesc și dovedite.
Da, o fi declarația cumnatei, dar ...cam atât e, din cate înțeleg. Și oricine poate sa spună orice.
Dacă eu ma duc la politie și scriu declarație ca Gigel mi-a dat o palmă, credeți ca se întâmplă ceva numai pentru ca am zis eu?
Din nou, nu aveți nici dovada ca notarul a cerut-o. Cum demonstrați? Notarul poate sa spună ca nu a cerut el asa ceva, ca testatorul era lucid și ca a adus-o cumnata din proprie inițiativa.
A, ca a zis cumnata? Și ce?
Apoi, dacă dvs ați plătit casa, ce cauta pe numele mamei? Știați ca mai aveți un frate, stiati ca nu are copii și stiati ca dacă se întâmplă ceva cu părinții, vine și el la moștenire.
Acum sunteți la un leu în cușcă, ca caută orice breșe de care sa se lege.
Acum câteva luni, ați făcut teoria testamentului, ca de ce un testamentul cuprinde și bunurile moștenire de testator de la mama.
Apoi ați luat-o cu adeverința și va scărpinati de adeverința aceea.
Va încurcati în propriile afirmații. Ba ca medicul psihiatru a emis adeverința fără sa îl fi văzut pe testator, ba ca l-a văzut și totuși i-a eliberat-o, deși nu avea discernământ, ba ca a fost mașinațiunea cumnatei, acum ca de fapt cumnata nu a știut. Pai și cum? Notarii și psihiatrii n-au alta treaba decât sa emită acte asa, ca vor ei, pentru un testament de 200 lei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul ... nicu_eden nicu_eden Dacă intr-un testament autentic universal se arată că testatorul este in deplinătatea facultăților mintale, fapt dovedit de o adeverință medicală ... (vezi toată discuția)
Fratele meu a încheiat un testament ... nicu_eden nicu_eden Fratele meu a încheiat un testament autentificat universal prin care a lăsat toate bunurile mobile și imobile prezente și viitoare aflate în patrimoniul ... (vezi toată discuția)
Dacă această adeverință medicală ce instanța de apel a ... nicu_eden nicu_eden Dacă această adeverință medicală ce instanța de apel a dispus suspendarea judecarii cauzei în dosarul civil, până la darea unei soluții definitive ... (vezi toată discuția)