avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie anticipata 2019 femei
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie anticipata 2019 femei

Bună ziua. Am găsit pe internet acest articol care spunea asa:
(..) "La începutul acestui an, conform
anexei nr. 5 din Legea pensiilor, vârsta-standard de pensionare pentru femei este situată la 61 de ani, iar stagiul complet e situat la 31 de ani. Prin urmare, cine vrea să se pensioneze anticipat anul acesta se raportează la aceste două numere. Până la finele anului, vârsta-standard ajunge la 61 de ani și două luni, iar stagiul complet, la 31 de ani și două luni... "
Am fost la casa de pensii și au spus ca nu este adevărat.
Îmi poate spune cineva dacă e adevărat?
Articolul a fost găsit pe un site credibil
Mulțumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 18:28, 7 Iunie 2019
Pentru acest an pentru pensie anticipata femei conditiile sunt:
Varsta intre 61 ani si 61 ani si 3 luni
Stagiul intre 39 ani si 39 ani si 3 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Pentru pensie anticipata partiala conditiile sunt:
Varsta intre 61 si 61 ani si 3 luni
Stagiu intre 31 ani si 31 ani si 3 luni, fara stagiul asimilat.

Datele de mai sus sunt valabile pentru pensia de limita de varsta.
Pentru pensia anticipata sau anticipata partiala conditia de varsta este mai mica(-) cu 5 ani.
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
Carp Mircea, utilizator
Soacra meq 59 de ani împlinește în 8 noiembrie 2019, stagiu de cotizare 31 de ani și 5 luni și ar vrea sa se pensioneze anticipat dar cei de la casa de pensii spun ca nu se încadrează.
Ce părere aveți?

Carp Mircea a scris:

Pentru acest an pentru pensie anticipata femei conditiile sunt:
Varsta intre 61 ani si 61 ani si 3 luni
Stagiul intre 39 ani si 39 ani si 3 luni, fara stagiul asimilat(cursuri universitare de zi, pensie de invaliditate).
Pentru pensie anticipata partiala conditiile sunt:
Varsta intre 61 si 61 ani si 3 luni
Stagiu intre 31 ani si 31 ani si 3 luni, fara stagiul asimilat.

Datele de mai sus sunt valabile pentru pensia de limita de varsta.
Pentru pensia anticipata sau anticipata partiala conditia de varsta este mai mica(-) cu 5 ani.

Poate sa-si depuna dosarul pentru pensie anticipata partiala oricand doreste, daca in cei 31 ani si 5 luni nu are stagiu asimilat mentionat de mine in postarea anterioara.
Are depus dosarul dar i au spus ca ii mai trebuie încă 7 luni. Cu ce text de lege poate merge la casa de pensii sau să facă o adresa către ei și sa ii răspundă oficial care e motivul. Mulțumesc

Carp Mircea a scris:

Poate sa-si depuna dosarul pentru pensie anticipata partiala oricand doreste, daca in cei 31 ani si 5 luni nu are stagiu asimilat mentionat de mine in postarea anterioara.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da.
Casa locala are dreptate.
Condiția de stagiu pentru femei născute în noiembrie 1960 este de 31 ani și 11 luni.
Verificați anexa 5 pentru femei născute în noiembrie 1960
Ultima modificare: Vineri, 7 Iunie 2019
Carp Mircea, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia anticipata partiala ddena ddena Buna ziua, va rog frumos sa imi spuneti daca exista si daca se aplica PENSIA ANTICIPATA PARTIALA, pentru varsta de minim 55 de ani si minim 30 de ani ... (vezi toată discuția)
Pensionare elenalenuta elenalenuta O persoana care are vechime in munca in jur de 35 de ani se poate pensiona mai devreme de varsta standard? daca da, care ar fi conditiile? (vezi toată discuția)
Pensionarea anticipata Florenta30 Florenta30 va rog sa-mi spuneti daca am dreptul la pensie anticipata ( la 30.11.2014)avand in vedere urmatoarele date : data nasterii 30.09.1958, data activitatii ... (vezi toată discuția)