In 2015 am făcut împreună cu sora mea, succesiunea după tatăl meu la 2 imobile. Azi am primit o înștiințare de la o primărie,că am de plata impozitul pe ultimii 10 ani ,la o pădure ,la care tatăl meu împreună cu alți 5 era proprietar. Eu nu am făcut succesiunea și pt această pădure, mă va afecta cu ceva dc nu plătesc impozitul ,eu neavând niciun venit. Și aș putea să renunț la acest teren ,deși nu am succesiunea făcută pe aceasta pădure? Mulțumesc
Dvs ati ramas moștenitor pe întreaga masa succesorala, chiar dacă nu ați inclus toate bunurile la dezbaterea succesiunii.
Deci, în calitate de moștenitor aveti obligația de a achita impozitul.
Buna ziua,
Nu se mai poate renunta la mostenire pentru ca ati acceptat-o.
Atacati acea dispozitie in instanta, nu se pot pretinde bani pe impozite pentru mai mult de 5 ani.
Daca nu va intelegeti civilizat, chemati in instanta si restul mostenitorilor pentru a imparti aceasta obligatie si pentru a imparti padurea.
Dar pot dona partea mea din acea pădure,primăriei sau altui moștenitor,deși nu am dezbătut succesiunea pentru ea? Adică să renunț la ea in favoarea altei persoane fizice sau juridice?
In primul rand trebuie sa obțineți un certificat de moștenitor suplimentar și să adăugați pădurea la masa succesorala.
In al doilea rand trebuie sa întocmiti documentația cadastrala și ulterior să o vindeti/donati cui doriti.
Însă asta nu va exonereaza de plata impozitului.
Aveti in continuare calitatea de moștenitor, în care dobanditi atat activul, cât și pasivul succesoral. Adică datoriile moștenirii.
Și până la întocmirea unui supliment la certificatul de moștenitor pentru aceasta pădure, mă poate executa silit daca eu nu am niciun bun și niciun venit pe numele meu,ci doar sora mea are?