avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1013 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariului pentru zile nelucrate!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariului pentru zile nelucrate!

buna seara,

luna trecuta am avut o intrerupere tehnica independenta de dorinta mea a productiei pe un segment, ceea ce a dus la trimiterea acasa a unui grup de muncitori pentru o saptamana! acestia au fost informati despre situatie si initial nu au fost discutii. la plata salariului pentru luna aprilie , au fost salariati care au solicitat plata pentruca ei au stat acasa din dorinta mea!!! am platit pentru a nu risca sa am discutii dar nu mi se pare corect ! ce ar fi trebuit sa fac? clar ca in acest moment se speculeaza lipsa fortei de munca dar in ritmul acesta, voi plati doar pentruca sunt sub contract!!! ce ma sfatuiti sa fac? cum sa procedez ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Iunie 2019
mobinstal, utilizator
Cel mai recent răspuns: mobinstal , utilizator 10:11, 8 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In momentul in care un angajator se confrunta cu anumite dificultati economice si este nevoit sa-si mai reduca din activitate sau sa isi intrerupa activitatea pentru o anumita perioada de timp, acesta poate decide ca angajatii sa intre in somaj tehnic, mai exact sa suspende temporar contractul individual de munca al acestora.

Potrivit art. 52 alin.(1) lit.c C.mun., contractul individual de munca poate fi suspendat din initiativa angajatorului in cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice, tehnologice, structurale sau similare.

Pe durata reducerii si/sau a intreruperii temporare a activitatii, salariatii implicati in activitatea redusa sau intrerupta, care nu mai desfasoara activitate, beneficiaza de o indemnizatie, platita din fondul de salarii, ce nu poate fi mai mica de 75% din salariul de baza corespunzator locului de munca ocupat,

2. Mai exista varianta recuperarii acelor zile in care au stat acasa si au fost platiti ...

art.122 C.mun.
....
(3) In perioadele de reducere a activitatii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere platite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate in urmatoarele 12 luni.
multumesc foarte mult!
este extrem de clar ! si de ajutor!!!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrerupere activitatii pentru o perioada mon_maria mon_maria Buna ziua, Societatea doreste renovarea unui punct de lucru, renovare ce va dura aproximativ 3 luni de zile. Ce fac salariatii in acest timp? Li se poate ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic padicam padicam Buna ziua, Ma poate informa cineva cum e cu somajul tehnic? Putem da in somaj tehnic parte din angajatii firmei? Angajatul trebuie sa aiba o anumita vechime ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic bubby bubby se mai da somaj tehnic pe 2012 , cate luni ? (vezi toată discuția)