avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... legea bugetarilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

legea bugetarilor

Buna ziua, Va rog ajutatima care este legea bugetarilort care da posibilitate sa ai doua contracte de munca ,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:45, 10 Iunie 2019
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

2. Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
art.29

(1) În cazuri excepționale, posturile vacante și temporar vacante aferente funcțiilor didactice, funcțiilor de specialitate medico-sanitară și asistență socială și funcțiilor de specialitate artistică pot fi ocupate și prin cumul de funcții de personal angajat, cu respectarea prevederilor legale privind cumulul de funcții și a celor referitoare la ocuparea posturilor vacante, în condițiile prevăzute la alin. (2).

(2) Posturile vacante și temporar vacante aferente funcțiilor didactice, funcțiilor de specialitate medico-sanitară și asistență socială și funcțiilor de specialitate artistică, care nu au putut fi ocupate prin concurs, pot fi ocupate prin cumul și de către persoane din aceeași unitate și numai în condițiile în care programul funcției cumulate nu se suprapune celui corespunzător funcției de bază.
pina in anul 2019 bugetarii aveau drept la o norma si jumatate ,din 2019 se zice ca si bugetarii au drept la doua norme ,eu lucrez la scoala cu o norma si la biserica cu jumate de norma si ma intereseaza foarte concret acel articol in care as avea dreptul la doua norme fiind bugetar multumesc pt ajutor
Cine v-a spus asa sa va spuna si baza legala, intrucat nu exista un act normativ care sa sustina ceea ce vi s-a spus....
va rog ajutatima ca nu stiu cum sa-mi cer drepturile ! sint bugetar ,in invatamint am contract cu 1/1 norma si la biserica 1/2 norma va intreb daca am drept si la biserica sa am 1/1 norma multumesc pt raspuns
Intr-un raspuns anterior, v-am dat baza legala a cumului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul de functii gluten gluten Cumul de functii in aceeasi unitate , se poate ?In ce conditii? Suntem unitate bugetara . Multumesc. (vezi toată discuția)
Pot lucra cu 2 norme intregi la stat? Andrey007 Andrey007 Buna ziua! Pot lucra cu doua norme intregi? Una reprezinta functia de baza, iar la a doua efectuez 2 ture de noapte din cele 5 efectuate. Ambele sunt la stat. ... (vezi toată discuția)
Cumul de functii ? - se poate ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog frumos sa ma lamuriti asupra urmatoarei probleme: - conform Art. 35 din Codul muncii, republicat, se spune ca: (1) Orice salariat are ... (vezi toată discuția)