avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Calcul cota mostenire legala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Calcul cota mostenire legala

Buna seara!
Am in familie urmatoarea speta: matusa mea a decedat recent(nu a fost niciodata casatorita). De asemenea, aceasta nu a avut copii. Fratii defunctei sunt de asemenea decedati. Astfel, la mostenire suntem urmatorii nepoti: N1, fiica surorii defunctei, N2(eu), N3, N4, fiii fratelui defunctei. Masa succesorala este constituita de un teren si casa defunctei. N3 si N4 sunt dispusi sa renunte la cota lor. In consecinta, imi puteti spune cum se vor imparti terenul si casa? Care este cota ce imi revine? E 1/2 din intreaga masa succesorala?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:25, 8 Iunie 2019
Buna seara,
Daca nu exista si alti mostenitori, DA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la mostenire ai nepotilor descedenti de fratii defunctului ileana54 ileana54 Va rog sa imi spuneti cum se imparte mostenirea in cazul in care sotul este mort si nu are mostenitori .fratii.sau parintii.defuncteiisint si ei ... (vezi toată discuția)
Succesiune hippyske hippyske O matusa a decedat si trebuie deschisa masa succesorala. Nu a avut copii. Are 3 frati in viata si unul decedat. La masa successorala participa si copiii si ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la mostenire si daca da la ce cota? DerLehrer DerLehrer Buna ziua, In urma decesului matusii mele (sora tatalui) pot avea drept la mostenire si daca da, la ce cota ? Mentionez ca pe linie directa nu are ... (vezi toată discuția)