avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Transfer proprietate imobile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Transfer proprietate imobile

Buna seara!
Tatal nostru doreste sa imparta proprietatile de pe numele lui(suntem 2 frati). Am stabilit de comun acord care si ce vrea. Prin ce act juridic recomandati sa se faca acest transfer pentru a plati cat mai putin?
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:04, 8 Iunie 2019
Buna seara,
Contracte de donatie (care pot fi supuse reportului) sau de vanzare cumparare dovedind achitarea pretului, si aunci e OK.
Oricum trebuie cadastru si intabulare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua. eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită ... izagabriela izagabriela Bună ziua. Eu și soțul meu urmează sa ne punem casa lui moștenită pe numele amândurora. Întrebarea mea este dacă putem face prin donație sau prin ... (vezi toată discuția)
Act de donatie? CostinIancu CostinIancu Buna seara, Am urmatoarea situatie: tatal meu a murit acum multi ani si detinea, impreuna cu mama, un apartament. Eu mai am un frate. Intrebarea mea este: ... (vezi toată discuția)
O să-i cumpăr tatălui meu o garsonieră cu jumătatea lui din suma moștenită. cum dovedesc pentru ce am folosit banii, ce dovadă pot avea că eu i-am cumpărat casa? pyanystul pyanystul Buna seara! Eu cu tatal meu am vandut o casa (in urma unei mosteniri), iar banii i-am impartit in mod egal.Pretentia tatalui meu, este sa ii cumpar o ... (vezi toată discuția)