avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Actiune in instanta contra politistului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Actiune in instanta contra politistului

Buna ziua!
Voi incerca sa fiu succint.
In timp ce ma deplasam cu autoturismul, am fost oprit si amendat abuziv pe niste motive ireale, in acelasi timp politistul rutier avand o atitudine sfidatoare si jignitoare, nu a dorit sa asculte explicatiile mele si m-a sfatuit sa contest procesul verbal daca ma consider nedreptatit. Lucru pe care l-am si facut.
Cum era si firesc si avand probe solide in apararea mea, am castigat procesul si am obtinut anularea procesului verbal de contraventie si inlaturarea amenzii si a sanctiunilor complementare.
Acum as dori sa ma indrept pe cale legala atat impotriva politiei rutiere, dar mai ales impotriva politistului rutier care a abuzat de functia sa, a dat dovada de exces de zel si nu s-a comportat conform indatoririlor.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Mentionez ca vreau ca si politistul rutier sa plateasca cumva pentru fapta sa si ilegalitatea comisa, sa piarda si el timp in sala de judecata si sa cheltuie bani cu procesul, asa cum si eu am facut, pentru ca acesta sa nu mai proceda la fel si in viitor cu alti soferi.
Consider ca datorita ilegalitatii lui, am fost prejudiciat prin faptul ca mi-am consumat mult timp si energie, stres si nervi, plus ca, daca nu as fi procedat la actiunea in instanta, as fi fost obligat sa platesc o amenda pentru fapte pe care nu le-am comis.
Ce sfaturi imi dati?
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 00:34, 9 Iunie 2019
Despre ce ilegalitate vorbim?
Despre procesul verbal de constatare continand fapte care in realitate nu au avut loc, asa cum instanta a si stabilit.

mariustz a scris:

Despre ce ilegalitate vorbim?

Daca vorbim de fapte de genul ca ati fi depasit pe linie continua dar nu s-a intamplat, nu o sa-i faca nimic, am avut si eu idei de genul si chiar cu un agent care le facea intentionat mie cat si la amici de-ai mei, ba chiar ne dadea sume din burta la amenzi, procesele erau nule din start, dar n-am avut ce sa-i facem decat sa castigam contestatiile.
Legea nu e clara in cazuri de genu, din pacate.
Ultima modificare: Duminică, 9 Iunie 2019
mariustz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu? ContSters88252 ContSters88252 buna ziua am fost citat la politie, unde mi s-a adus la cunostinta ca o persoana a formulat plangere penala impotriva mea pentru o ... (vezi toată discuția)
Te poate legitima un polițist local fără a-ți prezenta motivul legitimării? Stelee Stelee Salut, Am surprins un polițist local încercând să amendeze un băiat de la cargus care cică n-ar fi avut voie să livreze în acel interval orar și ... (vezi toată discuția)
Amendă abuzivă, pv anulat în instanță. pot face plângere penală împotriva polițiștilor care l-au întocmit? vo87yh1c0 vo87yh1c0 Am avut o discutie in contradictoriu cu un individ la mine in curte. I-am cerut sa iasa afara din curte. A refuzat. L-am impins afara pe poarta dar acesta a ... (vezi toată discuția)