avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu?

buna ziua

am fost citat la politie, unde mi s-a adus la cunostinta ca o persoana a formulat plangere penala impotriva mea pentru o fapta.Am negat ca as fi comis aceea fapta .Politistul a insistat sa recunosc aceeea fapta si sa incerc sa ma impac cu reclamantul si chiar sa-i ofer acestuia o suma de bani. Am refuzat categoric.
Politistul a insistat si m-a amenintat ca ma va amenda cu 1000 RON in caz ca nu recunosc fapta. si chiar a inceput sa completeze un proces verbal. Vazand ca gluma se ingroasa si pentru a evita alte complicatii am cerut politistului sa ma amendeze cu o suma mai mica dar numai sa se incheie toata povestea pentru ca eram deja la politie de 5-6 ore. I-am cerut politistului sa caute o fapta cu o amenda cam in jur de 100 RON. Acesta s-a conformat , a anulat procesul verbal initial de 1000 de RON si mi-a spus ca a gasit o fapta cu 100 RON si care consta in lasarea fara supraveghere a unui caine. Am fost de acord sa semnez procesul verbal , cu toate ca nici macar nu am caine dar numai pentru a scapa odata de acel politist.La sfarsit politistul mi-a marturisit ca chiar daca eram nevinovat pentru el nu conteaza pentru ca are un principiu: orice persoana pe care o cheama la politie trebuie amendata pentru ca amenda are valoare educativa!!!!

ce infractiune a comis politistul si unde trebuie sa fac plangere?
Cel mai recent răspuns: Valentines , utilizator 18:40, 14 Ianuarie 2011
Abuz in servicu.
Formulati o sesisazare la comandantului politiei,iar in functie de rezultat,depuneti o plangere penala impotriva dansului,pentru infractiunea de abuz in serviciu.
Ati fost singur acolo?
Primul pas este sa contestati amenda in instanta civila,ca sa castigati,sa va anuleze amenda ilegala.

Dumneavoastra ati savarsit vreo infractiune?
binenteles ca nu , nici nu stiam despre ce e vorba.Doar ca m-am pierdut din cauza amenintarilor cu amenda
daca o persoana a formulat plangere penala impotriva dumneavoastra pentru o savarsirea vreunei infractiuni, in niciun caz respectivul dosar penal in care sunteti cercetat nu se va finaliza printr-o sanctiune contraventionala de genul lasarea unui caine fara supraveghere.
atitudinea agentului de politie este reprobabila, dezamagitoare pentru ideea de stat de drept dar in acelasi timp poate constitui si infractiune.
infractiunile avute in vedere sunt cercetarea abuziva prev. de art. 266 cod penal dar si falsul intelectual prev. de art. 289 cod penal.
amenda o puteti contesta la judecatoria aflata in localitatea unde ati fost sanctionat contraventional.
daca doriti sa formulati plangere penala, va puteti adresa parchetului de pe langa tribunal.
Achiesez în totalitate la opinia colegului ODA.

Ca o rugăminte personală - formulaţi plângere penală împotriva poliţistului. Asemenea comportamente sunt infinit mai păgubitoare pentru ordinea de drept decât un furt săvârşit de un cetăţean oarecare.
rolian_1 a scris:

binenteles ca nu , nici nu stiam despre ce e vorba.Doar ca m-am pierdut din cauza amenintarilor cu amenda

Pai si nu ati intrebat de ce ati fost reclamat/acuzat ?
Oricum, la fel cum au zis colegii forumisti, formulati plangere penala.

Alte discuții în legătură

Pot da in jedecata un politist? smn smn Sper sa ma ajutati la urmatoarea problema: Am apelat 112 deoarece mi s-a blocat intrarea in curte de 2 autoturisme, iar unul dintre detinatorii auto m-au ... (vezi toată discuția)
Redepunerea plangerii penale retrase anterior grobianu grobianu Va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema! Un individ pe care l-am angajat sa-mi execute niste amenajari interioare mi-a facut o lucrare de tot ... (vezi toată discuția)
Referitor abuz in serviciu relu30 relu30 va rog frumos daca se poate sa ma ajutati in lamurirea a doua aspecte: 1. fapta unui politist de a aplica o sanctiune nejustificata, anulata de instanta, ... (vezi toată discuția)