avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Abuz in serviciu?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Abuz in serviciu?

buna ziua

am fost citat la politie, unde mi s-a adus la cunostinta ca o persoana a formulat plangere penala impotriva mea pentru o fapta.Am negat ca as fi comis aceea fapta .Politistul a insistat sa recunosc aceeea fapta si sa incerc sa ma impac cu reclamantul si chiar sa-i ofer acestuia o suma de bani. Am refuzat categoric.
Politistul a insistat si m-a amenintat ca ma va amenda cu 1000 RON in caz ca nu recunosc fapta. si chiar a inceput sa completeze un proces verbal. Vazand ca gluma se ingroasa si pentru a evita alte complicatii am cerut politistului sa ma amendeze cu o suma mai mica dar numai sa se incheie toata povestea pentru ca eram deja la politie de 5-6 ore. I-am cerut politistului sa caute o fapta cu o amenda cam in jur de 100 RON. Acesta s-a conformat , a anulat procesul verbal initial de 1000 de RON si mi-a spus ca a gasit o fapta cu 100 RON si care consta in lasarea fara supraveghere a unui caine. Am fost de acord sa semnez procesul verbal , cu toate ca nici macar nu am caine dar numai pentru a scapa odata de acel politist.La sfarsit politistul mi-a marturisit ca chiar daca eram nevinovat pentru el nu conteaza pentru ca are un principiu: orice persoana pe care o cheama la politie trebuie amendata pentru ca amenda are valoare educativa!!!!

ce infractiune a comis politistul si unde trebuie sa fac plangere?
Cel mai recent răspuns: Valentines , utilizator 18:40, 14 Ianuarie 2011
Dupa depunerea unei plangeri la politie de catre o persoana anuma,politia are obligatia de a se prezenta la parat pentru ai aduce la cunostinta depre respectiva plangere si ai inmana citatia de prezentare la politie stampilata si semnata de catre seful politie care a luat la cunostinta acea plangere,unde reclamatul trebuie sa se prezinte la politie,unde el la randul lui are dreptul la replica si va da o declaratie.Pe baza declaratie celor duoa persoane(reclamat si reclamant) politia va deschide o ancheta prin care se va dovedi cu exactita daca reclamatia formulata este sau nu este cu adevarat intemeiata.Si apoi politia dupa ancheta poate da amenda sau nu depinde de cele constatate.Deci cu siguranta se poate numi abuz.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
Valentines, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot da in jedecata un politist? smn smn Sper sa ma ajutati la urmatoarea problema: Am apelat 112 deoarece mi s-a blocat intrarea in curte de 2 autoturisme, iar unul dintre detinatorii auto m-au ... (vezi toată discuția)
Redepunerea plangerii penale retrase anterior grobianu grobianu Va rog sa ma luminati si pe mine in urmatoarea problema! Un individ pe care l-am angajat sa-mi execute niste amenajari interioare mi-a facut o lucrare de tot ... (vezi toată discuția)
Referitor abuz in serviciu relu30 relu30 va rog frumos daca se poate sa ma ajutati in lamurirea a doua aspecte: 1. fapta unui politist de a aplica o sanctiune nejustificata, anulata de instanta, ... (vezi toată discuția)