avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 449 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Câte luni trebuie sa am lucrate pentru a beneficia de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Câte luni trebuie sa am lucrate pentru a beneficia de risc maternal? Dar de concediu de maternitate? Pe internet găsesc informații diferite de la un site la altul.

Câte luni trebuie sa am lucrate pentru a beneficia de risc maternal? Dar de concediu de maternitate? Pe internet găsesc informații diferite de la un site la altul.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:55, 10 Iunie 2019
1. pentru concediu de maternitate (pre / postnatal)
Pentru a putea beneficia de indemnizatie pentru concediul medical, angajatul trebuie sa aiba un stagiu minim de asigurare (cotizare) de cel putin 6 luni realizate in ultimele 12 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul medical.
(art.7 din OUG 158/2005)

2. pentru risc maternal
Concediul și indemnizația de risc maternal se acordă fără condiție de stagiu de cotizare. (art.31 alin.3 OUG 158/2005)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu risc maternal si concediu crestere copil irina69 irina69 Buna ziua! As dori sa intreb daca in cazul unei salariate care este incadrata in munca , cu al doilea job, (2 ore/zi) , este necesar stagiul de cotizare ... (vezi toată discuția)
Concediu si indemnizatie maternitate hmmmm hmmmm Buna ziua, Pot beneficia de concediu si indemnizatie maternitate daca am un contract part-time, jumatate de norma, 4 ore/zi? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Buna ziua Alexandra Leonov Alexandra Leonov As dori sa stiu daca pot sa intru in concediu cu risc find insarcinata in 3 luni dar ne avand inca un an de munca...imi dauneaza la indemnizatie ... pe 11 07 ... (vezi toată discuția)