avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Împăcare
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Împăcare

Daca am un ordin de protectie si nu ma pot apropia de sotie si copii care sant in centru materna mentionez ca nici de centru nu ma pot apropia la 200 metri noi vrem sa ne inpacam care este calea de urmat pentru a ne impaca
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Alin isfan, utilizator
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 11:08, 10 Iunie 2019
1. puteti solicita revocarea ordinului de protectie in conditiile Legii 217/2003:
Art. 34. - (1) Persoana împotriva căreia s-a dispus o măsură prin ordinul de protecție pe durata maximă poate solicita revocarea ordinului sau înlocuirea măsurii dispuse.
(2) Revocarea se poate dispune dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:
a) agresorul a respectat interdicțiile sau obligațiile impuse;
b) agresorul a urmat consiliere psihologică, psihoterapie, tratament de dezintoxicare ori orice altă formă de consiliere sau terapie care a fost stabilită în sarcina sa ori care i-a fost recomandată sau a respectat măsurile de siguranță, dacă asemenea măsuri s-au luat, potrivit legii;
c) dacă există o evaluare a riscului de recidivă realizată potrivit competențelor de către un serviciu de probațiune, care indică un grad de risc suficient de scăzut și faptul că agresorul nu mai prezintă un real pericol pentru victima violenței domestice sau pentru familia acesteia, astfel cum este definită potrivit prevederilor art. 5.
(3) Cererea de revocare se soluționează cu citarea părților și a unității de poliție care a pus în executare ordinul de protecție a cărui revocare se solicită. Participarea procurorului este obligatorie.
Art. 35. - Dacă, odată cu soluționarea cererii, instanța constată existența uneia dintre situațiile care necesită instituirea unei măsuri de protecție specială a copilului, va sesiza de îndată autoritatea publică locală cu atribuții privind protecția copilului.

2. in caz de nerespectare a ordinului de protectie de catre partile implicate, va asumati urmatoarele riscuri:
Art. 31 (8) În cazul în care persoana protejată prin ordinul de protecție încalcă dispozițiile acestuia, ea va fi obligată la acoperirea cheltuielilor generate de emiterea și punerea în executare a ordinului.
(9) Modul de calcul al cheltuielilor generate de emiterea și punerea în executare a ordinelor de protecție la care poate fi obligată persoana protejată se va stabili prin ordin comun al ministrului justiției și al ministrului afacerilor interne.
Art. 32. - (1) Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 23 alin. (1) și (4) lit. a) și b) și dispuse prin ordinul de protecție constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an.
(2) Încălcarea de către persoana împotriva căreia a fost emis un ordin de protecție provizoriu a oricăreia dintre măsurile prevăzute la art. 224 alin. (1) și dispuse prin ordinul de protecție provizoriu constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la o lună la un an.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate anula un ordin de protecție? dacă da, în ce condiții și care este procedura? mariana.ela mariana.ela Buna ziua. Am si eu o intrebare. Se poate anula un ordin de protectie. Daca da, in ce conditii si care este procedura? Va multumesc (vezi toată discuția)
Revocarea unui ordin de protectie AlexandraCu AlexandraCu Buna ziua! Care este procedura pentru revocarea unui ordin de protectie de catre reclamant? Multumesc (vezi toată discuția)