avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Procura speciala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Procura speciala

Am facut acum doi ani o procura speciala prin care mi-am imputernicit fratele cu drepturi depline, adica sa decida in locul meu la firma care ne apartine 50-50 % si si ca persoana fizica sa decida in locul meu,daca sa vinda un apartament, sa intocmeasca acte legale etc. Intre timp m-am maritat ,si ma gandesc, ca daca aceasta procura speciala este valabil pana la revocare, daca patesc ceva,vorbesc de deces sa fiu mai clar, si in acest caz fratele meu este inputernicit sa faca totul in numele meu, sau aceasta procura ramane nevalida si sotia si copilul meu deci totul, daca vor sa vinda un apartament sau sa cumpere din bani mei?????????????
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 20:36, 25 Noiembrie 2009
procura nu mai este valabila cand ce care a dat-o moare. chiar si din viata puteti s-o revocati, ca sa fiti mai sigura de ce se petrece in firma.

av.m.vasilescu
buna ziua
procura nu este valalbila decit pe timup vietii,
dar cel mai sigur ar fi sa cereti revocarea procurii si apoi stai linisitit
av dh
buna sera!
daca in procura scrie ca acesta este valabila pana la revocare sa expresa atunci dc vreti sa o revocati mergeti la un BNP si dati o decl de revocare a procurii.
prin decesul dvs manadatul ia sfarsit.
Procura este valabila atata vreme cat traiesc mandantul sau mandatarul! Decesul oricaruia dintre ei stinge efectele procurii respective!B-)
Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2009
MIHAI GRIGORE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura speciala nicolae01 nicolae01 Buna ziua, Doresc sa stiu daca pe o \"Procura speciala \"se poate trece : - \" Ii cedez si il imputernicesc ....\".... - daca procura speciala ... (vezi toată discuția)
Valabilitate procura amalia2009 amalia2009 Buna ziua, Imi poate spune cineva cat timp este valabila o procura ? Daca se precizeaza ca e valabila in timp pana la indeplinire, atunci nu exista o limita ... (vezi toată discuția)
Procura speciala facuta in anul 1976 pentru vanzare imobil care nu are semnatura mandantului ... Dana1313 Dana1313 In anul 1976, notarul x intocmeste Procura Speciala prin care spune ca mandantul ( unchiul meu ) il imputerniceste pe un anume S sa vanda in numele lui si cu ... (vezi toată discuția)