avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 114 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Am cerut prin SPV situația obligațiilor de plată ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Am cerut prin SPV situația obligațiilor de plată și am constatat că, deși am plătit pentru 2018, sumele apar ca ,,plăți neutilizate''. Dacă înțelegeți logica ANAF vă rog să mă ajutați cu un răspuns

Azi am cerut prin SPV situatia obligatiilor de plata si am constatat cu stupoare ca, desi am platit pe 2018 in decembrie, si desi platile apar in lista, ele apar ca "plati neutilizate". Explicatia de pe ultima pagina e scrisa in asa fel incat nu se intelege deloc de ce au primit banii mei si refuza sa ii ia in considerare la stingerea datoriilor.

Daca intelege cineva logica ANAF, va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: SpF2016 , utilizator 15:51, 16 Iulie 2019
Mesaj către cine sau în ce secțiune a SVP-ului?
Eu am dat mesaj la asistență contribuabili, mi-au răspuns tot printr-un mesaj (după fix 30 de zile) că cererea a fost trimisă către Direcția evidență contribuabili din sectorul de domiciliu. Altă asteptare, zadarnică, nici un răspuns. Am ajuns într-un final la direcția respectivă și după ce m-au plimbat pe la 4 birouri, una dintre funcționare mi-a spus că reglarea plăților cu obligatiile se realizează automat de către sistemul informatic la data scadentă.
Am ridicat un pic tonul discuției întrebând ce se întâmplă dacă sistemul nu realizează stingerea obligatiilor, de a doua zi intru la penalizări? Răspuns: "Stați un pic să ne uităm în sistem." Primul lucru pe care mi l-a spus a fost că mai am de plată 24 lei, nu faptul că plătisem 2500 lei și stăteau bine merci într-un cont și că mai aveam neutilizați alți 200 lei din anii trecuți. A zis că face manual compensarea în sistem. În aceeași zi achit cei 24 lei obligație de plată iar după câteva zile accesez SVP-ul și, surpriză: compensase doar sumele din anii trecuți (cei 200 lei) nu toate sumele achitate.
Așa că nici la sediu nu rezolvi mare lucru. O să aștept 31 iulie să văd ce face "automat" sistemul.


cris0811 a scris:

am trecut prin aceeasi situatie. s-a rezolvat cu un simplu mesaj in SPV! incercati


Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
vnv_marius, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
am trimis mesaj in formularul de contact la cereri, sesizari sau propuneri. in 30 de zile am primit mesaj cu “ nota privind corectia erorilor din documentele de plata” prin care au stins obligatia fiscala cu scadenta la 31.07 si platita inca din decembrie... Am primit acelasi raspuns si prin posta, ulterior. Poate la constanta e altfel, nu stiu ce sa zic
Am trimis si eu mesaj in SPV. Sa merg la sediu nu am cum pentru ca sunt plecat din tara pentru cateva luni. Vedem ce se rezolva prin mesaje, am sa postez cand am un raspuns de la ANAF.
Am primit un raspuns in asa fel formulat incat inca ma intreb daca e in limba romana sau chineza. Am inteles doar ca ANAF imi spune ca nu e treaba lor ce apare pt Ghiseul.ro. Asta desi eu le-am scris din SPV si nu am cont pe Ghiseul.ro.

Si ca sa fie toata situatia si mai confuza, mi-am facut cont azi pe Ghiseul.ro si am descoperit ca acolo nu apare decat datoria la CASS pe 2015 (care ar trebui sa fie anulata, conform OUG 31, dar asta e alta discutie). Celelalte datorii au fost, deci, stinse. Deci lista obligatiilor de plata din SPV e una, Ghiseu.ro e alta. Daca ma duc la sediu probabil voi afla o alta poveste.

Acum sa vedem cand trece termenul, daca imi pun poprire pe conturi...
Ultima modificare: Marți, 25 Iunie 2019
SpF2016, utilizator
Update: ANAF a inceput in sfarsit sa distribuie sumele platite (am primit mesaje in SPV). CASS pentru 2015 inca apare ca datorie, dar nu mi-au blocat conturile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii impunere nr.630 - anulare? sonia1978 sonia1978 Buna ziua, In luna aprilie 2019 am primit decizii de impunere nr.630 pt. perioada 2014-2017. Avand in vedere acest comunicat ANAF: \"La inițiativa ... (vezi toată discuția)
Obligatie de plata cas, desi sunt rezident in strainatate. Arianrod Arianrod Buna ziua, As avea nevoie de o indrumare in ceea ce priveste o obligatie de plata emisa de ANAF. Sunt rezident in Italia din anul 2013, nu detin nicio ... (vezi toată discuția)
Anaf - bonificatiile din 2018 SpF2016 SpF2016 Sunt PFA cu norma de venit. Pentru 2018 am platit tot inainte de 15 decembrie: impozit, CAS, CASS. Am aplicat in Declaratia Unica bonificatia pentru plata ... (vezi toată discuția)