avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Refuz plata cu cardul la hotel
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Refuz plata cu cardul la hotel

Buna ziua! As avea nevoie de cateva lamuriri cu privire la obligativitatea unui agent comercial (hotel) de a accepta plata cu cardul. Am facut o rezervare la hotel prin Booking.com (bifand ca voi calatori in interes de serviciu, ceea ce instiinteaza automat hotelul ca cel mai probabil voi achita camera cu cardul). De asemeni am sunat la hotel imediat dupa ce am rezervat pentru a verifica daca totul este in regula. Am ajuns la hotel tarziu (dupa ora 23:00) si cand sa achit mi s-a spus ca nu au POS. Nu am achitat, spunand ca imi vor trimite un cont ca sa pot face un virament bancar. Cat de in regula este acest fapt? Nu era hotelul obligat sa accepte plata cu cardul? Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Demos , utilizator 14:37, 10 Iunie 2019
Nu faptul ca ati calatorit in interesul serviciului stabileste modul de plata, modul de plata, pe Booking.com, se alege la rezervare.
In conditiile generale de utilizare este chiar specificat.
Daca ati ales modul de plata prin card stabilimentul de turism trebuia sa accepte plata sub forma pe care s-a facut rezervarea.
Este o obligatie contractuala, reclamati la booking.com.
Aceste actiuni sunt forme de abuz si frauda, ele sunt practicate pt a face incasari in lichid si a nu plati site-ului % contractual.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Demos, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de prestari servicii Mihaela_Sim Mihaela_Sim Buna ziua, Am incheiat un contract de servicii de calatorie( croaziera) si vroiam sa stiu daca pot anula contractul in baza noii situatii pricinuita de ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani de la booking.com Razwy Razwy Buna ziua, As avea nevoie de sfatul dvs. in legatura cu urmatoarea problema: in luna august am calatorit in Macedonia si am rezervat o cazare pentru 3 nopti ... (vezi toată discuția)
Factura online emisa de hotels.com lucian-grigorescu lucian-grigorescu Ma puteti ajuta cu un raspuns? Exista legislatie care reglementeaza DACA SI CUM se accepta in fiscalitatea romaneasca facturile emise de agentii online de ... (vezi toată discuția)