avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amendat de poliția locală !
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amendat de poliția locală !

După cum spune si titlul, recent am fost oprit pe un drum judetean de politia locala care nu era echipata nici macar cu un aparat radar. Aparent, agentul m a oprit pentru că nu imi functiona becul de faza scurta dar problema e ca eu nu aveam portofelul cu buletinul si permisul la mine iar acesta a dorit să ma legitimeze dar a cerut si actele masinii. Intrebarea mea este daca ei imi pot da 6 puncte de amenda pentru acest fapt, ei fiind de la locala totusi.
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
AndreiKaps, utilizator
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 15:17, 10 Iunie 2019
In nici un caz!!!

Daca nu ai la tine buletinul te legitimeaza cu CNP-ul, dar deja vorbim de altceva aici, pentru ca ei nu aveau voie sa te opreasca in primul rand pentru problema cu faza scurta, si nu aveau voie sa-ti solicite actele masinii sau permisul

E un abuz nesimtit din partea lor, si iti recomand pe langa contestatie sa le faci plangere penala pentru abuz in serviciu.
mariustz, utilizator
Multumesc frumos pentru raspuns, o sa merg astazi la politie sa le cer explicatii.

mariustz a scris:

In nici un caz!!!
Daca nu ai la tine buletinul te legitimeaza cu CNP-ul, dar deja vorbim de altceva aici, pentru ca ei nu aveau voie sa te opreasca in primul rand pentru problema cu faza scurta, si nu aveau voie sa-ti solicite actele masinii sau permisul.
E un abuz si iti recomand pe langa contestatie sa le faci plangere penala pentru abuz in serviciu.

La politie nu ai ce explicatii sa ceri, mai ales la locala, or sa te vrajeasca cum fac de obicei.

Te duci direct cu contestatia formulata la judecatorie, apoi plangere penala la parchet pe numele agentului de la locala.

Daca nu te descurci apeleaza la un avocat sa-ti faca contestatia si ceri cheltuieli de judecata ca sa iti recuperezi banii.

AndreiKaps a scris:

Multumesc frumos pentru raspuns, o sa merg astazi la politie sa le cer explicatii.

mariustz a scris:

In nici un caz!!!
Daca nu ai la tine buletinul te legitimeaza cu CNP-ul, dar deja vorbim de altceva aici, pentru ca ei nu aveau voie sa te opreasca in primul rand pentru problema cu faza scurta, si nu aveau voie sa-ti solicite actele masinii sau permisul.
E un abuz si iti recomand pe langa contestatie sa le faci plangere penala pentru abuz in serviciu.

mariustz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal radar ionutsav ionutsav In luna Iulie 2014 am fost oprit de radar cu 101km/h in localitate. Bazandu-ma pe faptul ca nu se vedea nr. de inmatriculare al masinii mele pe inregistrarea ... (vezi toată discuția)
Ce mai este de facut - verificare metrologica radar posibil falsa iahimmihai iahimmihai buna ziua nici nu stiu cum sa incep....in vara anului trecut( august sau iulie) am fost oprit de un echipaj de politie in afara unei localitati pentru ca am ... (vezi toată discuția)
Amenda radar CosminellO CosminellO Buna ziua, Am fost inregistrat cu aparatul radar pentru depasirea vitezei legale cu 25 km/h. Am solicitat agentului sa-mi prezinte atestatul de operator ... (vezi toată discuția)