As dori sa stiu cum se procedeaza in cazut veniturilor online. Recent, am inceput un job care consta in transcrierea fisierelor de tip audio in text. Venitul lunar este undeva la $150 - $300, iar platile se fac intr-un cont Paypal.
Care sunt pasii necesari pentru declararea acestui tip de venit catre stat si a platii eventualului impozit? Va multumesc.
Buna ziua. Venitul este din strainatate? In caz afirmativ, veniturile realizate din străinătate de persoanele fizice în anul fiscal de raportare, precum și impozitul aferent plătit în străinătate, exprimate în valută, se vor transforma în lei la cursul de schimb mediu anual al pieței valutare, comunicat de Banca Națională a României (BNR), din anul de realizare a venitului. Aceste venituri , din ce cunosc, acum se declara prin declaratia unica. Astfel, pentru un venit realizat in 2018 termenul de depunere a declaratiei unice este pana in 31.07.2019. Pe site-ul ANAF-ului gasiti un ghid de completare. O zi buna.
buna. mi s-a propus sa fac niste transcrieri in romana, dar sunt noua in domeniu si nu cunosc. Ai putea sa-mi spui cat e tariful pe ora (cel putin o marja)? Folosesti careva softuri sau aplicatii pentru transcriere?
Multumesc!
Impozit pe salariu
c_berbec
Stimate Avocat
doresc sa intreb , pe noul cod fiscal daca trebuie sa platesc impozit pe salariu obtinut in urma unui contract individual la o firma de foraj ... (vezi toată discuția)