avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1127 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul pe venit - Freelance
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul pe venit - Freelance

Va salut,

As dori sa stiu cum se procedeaza in cazut veniturilor online. Recent, am inceput un job care consta in transcrierea fisierelor de tip audio in text. Venitul lunar este undeva la $150 - $300, iar platile se fac intr-un cont Paypal.

Care sunt pasii necesari pentru declararea acestui tip de venit catre stat si a platii eventualului impozit? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: 1580 , utilizator 09:17, 21 Octombrie 2021
Buna ziua. Venitul este din strainatate? In caz afirmativ, veniturile realizate din străinătate de persoanele fizice în anul fiscal de raportare, precum și impozitul aferent plătit în străinătate, exprimate în valută, se vor transforma în lei la cursul de schimb mediu anual al pieței valutare, comunicat de Banca Națională a României (BNR), din anul de realizare a venitului. Aceste venituri , din ce cunosc, acum se declara prin declaratia unica. Astfel, pentru un venit realizat in 2018 termenul de depunere a declaratiei unice este pana in 31.07.2019. Pe site-ul ANAF-ului gasiti un ghid de completare. O zi buna.
buna. mi s-a propus sa fac niste transcrieri in romana, dar sunt noua in domeniu si nu cunosc. Ai putea sa-mi spui cat e tariful pe ora (cel putin o marja)? Folosesti careva softuri sau aplicatii pentru transcriere?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit pe salariu c_berbec c_berbec Stimate Avocat doresc sa intreb , pe noul cod fiscal daca trebuie sa platesc impozit pe salariu obtinut in urma unui contract individual la o firma de foraj ... (vezi toată discuția)
Colaborare cu o firma straina - se plateste impozit pe venit? deionara deionara Buna ziua, Colaborez cu o companie straina (practic un site de internet unde m-am inregistrat, ofer servicii de consiliere, iar ei imi trimit banii pe care ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venitul din cedarea folosintei bunurilor adriana.r adriana.r Sunt PF. Realizez venituri dintr-un contract de inchiriere, Chiria lunara datorata de chirias este de 1000 de euro si se plateste in contul meu bancar, [b]in ... (vezi toată discuția)