Bună ziua
Soția mea trebuie sa se Întoarcă la servici din diverse motive.. Pot întra în creștere copil pana la împlinirea vârstei de 2 ani a copilului și ce formalitati și documente sunt necesare?
Puteti intra in CCC pana cand copilul implineste varsta de 2ani ...
Concediul şi indemnizaţia de creştere a copilului 2019: Cum pot beneficia viitorii părinți de acestea, conform modificărilor recente www.avocatnet.ro/articol_501...
Am citit articolul dar tot nu imi e clar , caci in articol nu vad nicaieri situatia in care cel care a solicitat initial concediul de crestere copil se intoarce la servici dupa 6 luni si se vrea ca celalalt sa continuie restul de concediu de crestere copil . Ambii soti sunt salariati .
OUG 111/2010
art.8
(1) De indemnizația lunară și stimulentul de inserție prevăzute de prezenta ordonanță de urgență beneficiază oricare dintre părinții firești ai copilului, dacă îndeplinește condițiile de acordare prevăzute de prezenta ordonanță de urgență.
....
art.11
(1) Dreptul la concediul pentru creșterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acordă pe bază netransferabilă persoanelor ai căror copii se nasc începând cu data de 1 martie 2012, precum și celor aflate în situațiile prevăzute la art. 8 alin. (2), începând cu această dată, în situația în care ambele persoane din familia respectivă îndeplinesc condițiile de acordare a acestuia, după cum urmează:
a) cel puțin o lună din perioada totală a concediului de creștere a copilului este alocată uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept;
....
Concediu maternal
anonim013
Buna seara!
As dori sa stiu daca este posibil ca mama sa renunte la concediul de maternitate si sa se reintoarca la munca , iar in locul ei sa intre tatal. ... (vezi toată discuția)