avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este concediul / indemnizatia de risc maternal ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este concediul / indemnizatia de risc maternal perioada asimilata pentru acordarea indemnizației de maternitate (prenatal, postnatal)?

Este concediul / indemnizatia de risc maternal perioada asimilata pentru acordarea indemnizației de maternitate (prenatal, postnatal)?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
ada-adutza, utilizator
Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 21:47, 18 Iunie 2019
Perioada de concediu medical este perioada asimilata stagiului de cotizare.

OUG nr. 158/2005:

ART. 8
... (2) Se asimilează stagiului de cotizare în sistemul de asigurări sociale de sănătate perioadele în care:
a) asiguratul beneficiază de concediile şi indemnizaţiile prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă;...

ART. 10
... (4) În situaţia în care la stabilirea celor 6 luni din care, potrivit prevederilor alin. (1)-(3), se constituie baza de calcul al indemnizaţiilor se utilizează perioadele asimilate stagiului de cotizare prevăzute la art. 8 alin. (2), veniturile care se iau în considerare sunt:
a) indemnizaţiile de asigurări sociale de care au beneficiat asiguraţii, prevăzute la art. 8 alin. (2) lit. a); ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul indemnizatie concediu de risc maternal popioana popioana buna ziua . As dori sa stiu care sunt noile legi cu privire la calculul pentru concediul de risc de sarcina precum si indemnizatia de maternitate. daca ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate tina1990 tina1990 eu anul trecut am terminat facultatea,am intrat in somaj,dupa care am ramas insarcinata,in luna ianuarie anul acesta ca sa ma pot incadra in cele 126 de zile ... (vezi toată discuția)
Concediul prenatal/ de crestere a copilului EvaB EvaB Buna ziua, daca ma puteti ajuta cu o lamurire. Sunt insarcinata in saptamana a 10a si sunt in concediu medical incepand de saptamana aceasta pana in prenatal ... (vezi toată discuția)