avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 301 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Normele SSM pentru activitatea de birou
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Normele SSM pentru activitatea de birou

Buna ziua,

Care sunt normele SSM pentru cei care lucreaza la birou ?
Unde se specifica de volum aer / mc, detalii legate de lumina (ex. lumina alba etc) ?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 09:42, 11 Iunie 2019
Este bine sa cititi toata legislatia din domeniu pentru a va familiariza cu activitatea din domeniul ssm. In plus, trebuie sa urmati un curs de perfectionare din domeniul ssm de 80 de ore pentru a se respecta prevederile HG nr. 1425/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare,
-art. 21 Pentru a putea sa desfasoare activitatile de prevenire si protectie, lucratorul desemnat trebuie sa indeplineasca cel putin cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca, potrivit prevederilor art. 49
-art.49 (1) Cerintele minime de pregatire in domeniul securitatii si sanatatii in munca corespunzatoare nivelului mediu sunt:
a) studii in invatamantul liceal filiera teoretica in profil real sau filiera tehnologica in profil tehnic;
b) curs in domeniul securitatii si sanatatii in munca, cu continut minim conform celui prevazut in anexa nr. 6 lit. B, cu o durata de cel putin 80 de ore.
(2) Nivelul mediu prevazut la alin. (1) se atesta prin diploma de studii si certificatul de absolvire a cursului prevazut la alin. (1) lit. b).
Legat de normele ssm pentru activitatea de birou sunt aplicabile prevederile Cerintelor minime de securitate si sanatate pentru locul de munca aprobate prin HG nr. 1091/ 2006
Vedeti anexa 1.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua , sunt inginer c-tii civile ,in cadrul serviciului ... AFINE AFINE Buna ziua , Sunt inginer c-tii civile ,in cadrul serviciului tehnic la o firma privata .Firma are cateva santiere in tara si un nr. in jur de 40 de ... (vezi toată discuția)
Ce tip de studii superioare pentru ssm katana62 katana62 Buna ziua! Daca am absolvit un liceu cu profil tehnic (industrial), dar o facultate cu profil umanist (filologie), pot urma un curs de inspector/specialist ... (vezi toată discuția)
Ce cursuri trebuie să fac pentru inspector ssm alinapetre34 alinapetre34 Buna ziua! Mi_as dori sa lucrez in sms,mentionez ca sunt licențiată in ceea dar nu stiu cu ce cursuri sa incep.Va multumesc mult! (vezi toată discuția)