Mi-am păstrat uzufructul unui apartament pe care l-am donat fiului meu, dar nora mea îl obligă să mi-l dea înapoi, amenințând că în caz contrar divorțează. Ce mă sfătuiți să fac?
Parintii mei aveau un apartament.Dupa moartea mamei am dezbatut taxa de succesiune si partajul impreuna cu tata,fratele si eu(fiica).Eu (fiica) am o fata si un baiat.Tata ,fratele si eu(fiica) am facut act de donatie baiatului meu ,cu clauza de intretinere si uzufruct viager pentru tata si uzufruct viager pentru mine(mama baiat).Tata a murit de 5 ani si baiatul a intrat in posesia apartamentului. Apoi baiatul sa insurat de curand si sotia lui nu doreste ca fiul meu sa mai fie proprietarul acestui apartament deoarece eu nu il las pe baiat sa vanda apartamentul(avand uzufructul) si il obiga sa mi-l dea mie inapoi (mama baiat).Ea sustine ca daca nu-mi inapoiaza apartamentul baga divort de baiatul meu .Eu nu doresc nici sa vanda ei apartamentul dar nici sa il primesc inapoi.Ce ma sfatuti sa fac.
gi-jane2
Moderator 6din 6 utilizatori consideră acest răspuns util
sa lasati lucrurile asa.. poate femeia chiar da divort, astfel va scapati copilul, poate isi ia alta mai zdravna la minte.
sub nicio forma, dar sub niciun motiv vreodata sa renuntati la uzufruct !
Astfel nici nu il poate vinde ca nu gaseste cumparator in conditiile astea si chiar daca ar gasi, nu va afecteaza. Cine sta in casa ?
Si de ce nu il vreti inapoi ? Poate vor sa isi ia casa si proprietatea ii incurca.
Trebuie sa fie un motiv pt care nora vrea asta.
BarbuViorica
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Nu parerea mea este ca eu ii incurc caci din cauza mea ca am uzufructul ,ei nu pot vinde apartamentul ca sa-si ia casa in afara tarii.
romascanu
Moderator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Și ce ar obține dacă vi l-ar „da înapoi”? Adică cum? Să vi-l vândă?
cris0811
Utilizator 1din 10 utilizatori consideră acest răspuns util
daca ei nu locuiesc in romania si daca dvs aveti alta locuinta, de ce nu ii lasati sa vanda? e mai bine sa plateasca chirie acolo unde stau? daca vreti si aveti cum sa ii ajutati, faceti-o acum...
Vio10
Utilizator 10din 10 utilizatori consideră acest răspuns util
Nora incearca sa va santajeze..si pe baiat si pe dvs. Nu cedati nici unul!! Sunt vrajeli! E invidioasa ca apartamentul e doar bunul sotului!! Daca nu stau in el, si nici dvs. atunci sa-l inchirieze, si scot un ban.....250,- 300 eur pe luna tot sunt bani!! Inteleg ca vor bani sa cumpere altceva in afara tarii!! Baiatul dvs ce zice? Spunetii ca primiti apartamentul inapoi daca nu-l vor,si vedeti ce zice!! Nora vrea sa aiba locuinta comuna, ca in caz de divort sa o imparta, de aceea insista sa vanda apartamentul dvs Nu cedati, nici dvs nicin baiatul dvs! Nora sa divorteze daca vrea, dar nu are cum sa-l oblige pe baiatul dvs. sa va dea apartamentul inapoi! Sa nu fie prost si s-o creada. Parerea mea! Noroc!
Contract casa
tuilleries
Buna ziua!
Ma confrunt cu o situatie pe cat de delicata, pe atat de dureroasa, dar asta este viata!
Parintii mei au decedat si am vandut casa de la tara.Cu ... (vezi toată discuția)