avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Inscriere carte funciara bun comun dobandit inainte de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Inscriere carte funciara bun comun dobandit inainte de casatorie

Buna ziua, Cum se procedeaza pentru inscrierea in CF in situatia in care pe un teren dobandit de unul din soti inainte de casatorie a fost edificata o constructie in baza unei autorizatii de construire in timpul casatoriei? In situatia in care s-ar face partajul intre cei doi, cum ar trebui sa se imparta intregul imobli (teren si constructie)?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 08:57, 11 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Terenul va fi intabulat ca bun propriu, iar construcția ca bun comun.
In caz de divorț se partajeaza doar locuința.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind ... Dragos_Franco Dragos_Franco Buna ziua, va rog sa ma ajutati, daca se poate, cu o opinie privind urmatoarea situatie. Sotia mea a primit mostenire un teren de la parintii ei. Ne-am gandit ... (vezi toată discuția)
Autorizatie de constructie doar pe numele meu ionescumaria13 ionescumaria13 In 2008 ,casatorita,am obtinut o autorizatie de constructie pt o cladire, pe numele meu .Ulterior am divortat ,in 2012.Cladirea e edificata dar nu e intabulata ... (vezi toată discuția)
Intabulare casa ioannna ioannna Buna ziua , va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema : pe terenul dobandit de sotul meu inainte de casatorie , am construit o casa impreuna cu acesta iar ... (vezi toată discuția)