Am doua credite in derulare (nevoi personale cu garantie ipotecara), unul mai mare si mai vechi (55.000E) si unul mai nou si mai mic (10.000E) la aceeasi banca. Rata cumulata a celor două credite o achit într-un singur cont de unde banca vireaza banii spre celelalte conturi. Din cauza crizei financiare, de cateva luni nu am mai putut achita toata suma datorata. In aceste conditii, banca a virat banii pe care îi depuneam lunar, doar în contul mare, lasand contul mic descoperit si astfel ajungand in situatia de a cumula 120 zile de neplata, fapt pentru care banca a trimis dosarul in executare silită. Intreband de ce nu s-a efectuat nici o plata in contul mic, reprezentanţii bancii au raspuns ca aceasta este politica bancii.
Termenul de plata al restanţei era 30.10.2009, vineri. Am achitat toate restanţele luni pe 02.11.2009, ocazie cu care am aflat ca dosarul fuse-se deja inaintat executorilor bancari. Pe data de 11.11.2009, executorii bancari emit o instiintare de reziliere a ambelor contracte, chiar daca la acea data toate restantele erau achitate si eram la zi cu ratele, şi mă somează să achit ambele credite altfel trecând la executare silita.
Menţionez ca persoanele de contact din cadrul bancii spun ca in acest moment doar executorul bancar poate hotarâ întoarcerea dosarelor la banca, iar executorul aruncă vina pe persoana care s-a ocupat de dosare, specificand ca este vorba ori de rea vointa ori de incompetenţa.
Am inteles ca Normele B.N.R. obligă orice banca sa achite mai întâi creditele mai vechi, iar faptul ca ei au lasat creditul mic descoperit este o incalcare a acestor norme.
Trebuie studiat contractul de credit bancar pentru a se putea cunoaste daca exista posibilitatea rezilierii unilaterale a contractului de credit si conditiile in care opereaza aceasta reziliere.
Deasemenea trebuie stabilt modul in care rezilierea unui contract de credit bancar influenteaza un alt contract de credit bancar, chiar daca este intocmit cu una si aceeasi unitate bancara.
corect. consultati un avocat,formulati contestatie la executare,scoteti un extras cf unde este trecut gradul ipotecii in favoarea bancii si ptr ce suma.cereti bancii si un extras de cont al contului din care spuneti ca se alimentau cele doua credite ,din care va veti lamuri preferinta cu care se alimenta banca.Cititi ctr de credit la conditii de reziliere si observati la cate zile de intarziere banca delara intreg creditul scadent si incepe executarea silita,cu sau fara notificarea debitorului.Consultati un avocat.
Restante banci
dritaS
am ramas in urma cu achitarea ratelor la banca(lunar am depus o suma, dar mai mica 100 ron in loc se 370 ron ) iar acum am primit o somatie de executare ... (vezi toată discuția)